Kapalı diz ameliyatı nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Kapalı diz ameliyatı nasıl olur?
  2. Menisküs ameliyatı nasıl olur?
  3. Menisküs ameliyatı ne zaman yapılmalı?
  4. Menisküs ameliyatı sonrası kaç gün istirahat?

Kapalı diz ameliyatı nasıl olur?

Artroskopik diz ameliyatı diz eklemindeki sorunları teşhis ve tedavi edebilen cerrahi bir tekniktir. İşlem sırasında cerrah çok küçük bir kesi yapıp bu kesiye artroskop olarak adlandırılan küçük bir kamera yerleştirir. Artroskop cerrahın eklemin içini bir ekranda görmesini sağlar.

Menisküs ameliyatı nasıl olur?

Artroskopik Cerrahi dediğimiz bu yöntemde, diz eklemine iki tane delikten girilir, kalemden daha ince bir video kamera ile diz ekleminin içi görüntülenir ve muayenesi yapılır. Diğer delikten de özel aletlerle girilerek menisküs yırtığı, türüne göre, dikilir ya da yırtık kısım çıkarılır.

Menisküs ameliyatı ne zaman yapılmalı?

Menisküs yırtığı büyük, dengesiz veya kilitlenme semptomlarına neden oluyorsa cerrahi tedavi gerekebilir. Ameliyatsız tedaviler sonucu dizdeki ağrı, kilitlenme gibi şikayetler günlük hayatı engellemeye devam ediyorsa cerrahi tedavi gündeme gelmektedir.

Menisküs ameliyatı sonrası kaç gün istirahat?

Klasik cerrahi ile yapılan menisküs ameliyatı iyileşme süresi 4-8 hafta arasındadır. Gelişmiş bir cerrahi yöntem olan artroskopi girişimiyle yapılan menisküs ameliyatı sonrası ise hastalar 1-2 hafta içerisinde normal hayatına dönebilir.