Açma ve germe hareketleri ve esnekliğin faydaları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Açma ve germe hareketleri ve esnekliğin faydaları nelerdir?
  2. Açma ve germe hareketleri nelerdir?
  3. Gerdirme hareketleri nelerdir?
  4. Germe egzersizleri ne ise yarar?
  5. Açma germe boy uzatır mı?
  6. Dinamik germe egzersizleri nelerdir?

Açma ve germe hareketleri ve esnekliğin faydaları nelerdir?

Stretching hareketleri kan dolaşımını arttırıyor ve dokularınıza nüfus eden kan sayesinde sakatlıkların hızla iyileşmesini, kas yapısının ise daha hızlı gelişim göstermesini sağlıyor. Esneme hareketleri koordinasyon ve dengenizi arttırıyor. Ayrıca artan kan dolaşımı sayesinde daha enerjik olmanızı sağlar.

Açma ve germe hareketleri nelerdir?

Açma germe hareketleri vücudun kas dokusunu harekete geçiren egzersizlerdendir. Açma germe hareketleri ile çok fazla kalori ve yağ yakımı gerçekleşmez. Bu hareketler sadece vücudunuzun biraz da olsa günlük direncini kazanmasına, daha kolay hareket etmesine ve kaslarınızın günlük olarak gevşemesine yardımcı olur.

Gerdirme hareketleri nelerdir?

Öndeki bacağınızı düz tutun, arka bacağınızı bükün, iki elinizi de eğik uyluğun üzerine dayayın. Her iki ayak da yere paralel halde ileriye bakacak şekilde ve öndeki bacak düzken kalçalarınızı yukarıya kaldırıp yavaşça nefes verin. Yavaşça nefes verip germe hakeketini sonlandırın.

Germe egzersizleri ne ise yarar?

Eklemlerinizin ve kaslarınızın daha esnek olmasını sağlar. Düzenli yapılan esneme hareketleri sakatlıkların iyileşmesini hızlandırdığı gibi sakatlığın oluşma riskini de azaltır. Antrenman sonrası toparlanmanın hızlanmasını sağlar. Vücudun genel stresinden kurtulması ve kasların gevşemesini sağlar.

Açma germe boy uzatır mı?

Düzenli egzersiz: Vücut üzerinde asılma esneme, germe egzersizleri büyüme hormonunun üretimini bu da sonuç olarak boy uzamasını destekler.

Dinamik germe egzersizleri nelerdir?

Dinamik germe (DS), mevcut eklem hareket açıklığı üzerinden kontrollü bir hareket performansını kapsar. Eklem aralığının sonuna ulaşılana kadar eklem hareket açıklığını ardışık hareketlerle kademeli olarak arttırmayı içerir, yani gerilme tekrarlayıcı ve ilerleyicidir.