Limited şirket batarsa ne olur?

İçindekiler:

  1. Limited şirket batarsa ne olur?
  2. Şirket hissesine haciz nasıl konulur?
  3. Borsa hissesine haciz gelir mi?
  4. Hisse haczi ne zaman düşer?
  5. Şirket borcu ile devredilebilir mi?

Limited şirket batarsa ne olur?

Limited şirkette ortaklar, şirket borçlarından sorumlu olmayıp, sadece taahhüt ettikleri esas sermaye paylarını ödemekle ve şirket sözleşmesinde öngörülen ek ödeme ve yan edim yükümlülüklerini yerine getirmekle yükümlüdürler. Şirket, borç ve yükümlülükleri dolayısıyla sadece malvarlığıyla sorumludur.

Şirket hissesine haciz nasıl konulur?

Yukarıda da belirtildiği üzere, ortaklık payı, limited şirkete haciz yazısının tebliği ile haczedilebileceği gibi icra memurunun mahalline (şirket merkezine) bizzat giderek, haczi şirkete tebliğ etmek ve pay defterine işlenmesini sağlamak suretiyle bu hususu tutanakla tespit ederek pay haczini yapması mümkündür.

Borsa hissesine haciz gelir mi?

2) BORSADA İŞLEM GÖREN ŞİRKETLERE AİT HİSSE SENETLERİNİN HACZİ: Halka açık bir anonim şirket hissesinin elinde bulunuyor olması durumunda herhangi bir sorun bulunmamakta olup, bu durumda icra müdürlüğü İİK.'nun 88. Maddesi gereğince hisse senetlerini fiilen haczederek muhafaza altına alacaktır.

Hisse haczi ne zaman düşer?

Haciz talep edecek alacaklı borçlunun mal beyanında bulunmasını beklemek zorunda değildir. Ödeme emrinin tebliğinden itibaren bir yıl içinde haciz istemeyen alacaklının haciz isteme hakkı düşer.

Şirket borcu ile devredilebilir mi?

4857 sayılı İş Kanununun “İşyerinin veya bir bölümünün devri” başlıklı 6 ncı maddesinde; “İşyeri veya işyerinin bir bölümü hukukî bir işleme dayalı olarak başka birine devredildiğinde, devir tarihinde işyerinde veya bir bölümünde mevcut olan iş sözleşmeleri bütün hak ve borçları ile birlikte devralana geçer.