Göz altı morlukları neyle kapatılır?

İçindekiler:

  1. Göz altı morlukları neyle kapatılır?
  2. Fondöten göz altına sürülür mü?
  3. Morluk izi nasıl kapatılır?
  4. Göz altı kapatıcıları kırışıklık yapar mi?

Göz altı morlukları neyle kapatılır?

Göz altı morluklarını kapatmak için sadece kapatıcı yeterli olmaz. Kapatıcı öncesinde corrector denilen daha yoğun ve turuncu-sarı tonlarda olan düzelticilerle uygulama yapmak gerekir. Renk skalasında morun tam karşıtı turuncu tonları olduğu için moru kamufle etmek bu tonlarla sağlanır.

Fondöten göz altına sürülür mü?

Bu nedenle kapatıcı kullanmadan önce fondöten yardımı ile cilt tonunuzu sabitlemeniz gerekir. Göz altı kapatıcısını sanılanın aksine sadece göz altına uygulamak yanlış. Bunun yerine kapatıcıyı göz altını ve yanakları da burun tarafında içine alan bir ters üçgen halinde uygulamak daha dengeli bir görünüm yaratıyor.

Morluk izi nasıl kapatılır?

Morluğun üzerine, birkaç gün boyunca her birkaç saatte bir 15 dakika boyunca buz koymak; iltihaplanmayı ve şişmeyi önleyerek morluğun daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur. İltihaplanmayı buzla azalttıktan sonra ılık kompres uygulanabilir. Bu, dokuların kan dolaşımını artırır ve iyileşme sürecini hızlandırır.

Göz altı kapatıcıları kırışıklık yapar mi?

Eğer çok fazla kapatıcı kullanırsan, gün içerisinde gözünün altındaki çizgilere dolarak kırışık bir görünüm ortaya çıkarabilir.