Araç kasko neleri karşılamaz?

İçindekiler:

  1. Araç kasko neleri karşılamaz?
  2. Araba arıza kasko öder mi?
  3. Araç kasko karşı tarafın hasarını öder mi?
  4. Kasko hangi hallerde bozulur?
  5. Kasko motor değişimini karşılar mı?
  6. Kasko otomatik şanzıman arızasını karşılar mı?
  7. Full kasko neleri kapsıyor?
  8. Araç yanması kasko karşılar mı?
  9. Motor arızasını kasko karşılar mı?
  10. Kasko araç motorunu karşılar mı?
  11. DSG şanzıman nasıl yorum?

Araç kasko neleri karşılamaz?

Savaş, istila, düşman hareketleri, darbe, iş savaş, ihtilal, isyan ve ayaklanma gibi durumlarda araçta meydana gelebilecek hasarlar kasko sigortası poliçe kapsamı dışındadır. Ayrıca belitilen bu durumlarda kolluk kuvvetlerinin müdehaleleri nedeniyle oluşabilecek hasarlar da teminat kapsamı dışında kalan durumlardandır.

Araba arıza kasko öder mi?

Ayrıca, sigorta kapsamına giren bir olaydan doğmadıkça ve böyle bir olayla sonuçlanmadıkça otomobilin mekanik, elektrik ve elektronik donanımında meydana gelen her türlü arıza ve kırılmalar da kasko poliçesi kapsamı dışında kalmaktadır. ...

Araç kasko karşı tarafın hasarını öder mi?

Kasko Sigortaları aracın kendi hasarını karşılar. Ancak trafik sigortası limitlerinden karşı tarafa bir ödeme yapılması gerekir ve limit aşımı söz konusu olursa, Kasko Sigortalarında mevcut olan İhtiyari Mali Mesuliyet teminatı çerçevesinde ek ödeme yapılabilir.

Kasko hangi hallerde bozulur?

Kaskonun bozulması aracın kazaya karıştığı durumlarda olur. ... Poliçe geçerlilik süresinde kazaya karışan araçlar ise indirim alamaz ve prim artışı uygulanır. Kasko sigorta firmalarında primler belirlenirken göz önünde bulundurulan önemli faktörlerden biri sürücünün kaza geçmişidir.

Kasko motor değişimini karşılar mı?

Motor yanması: sigorta kapsamına girmeyen ve ek teminatlar arasına alınamayan yağsızlık, susuzluk, donma, bozukluk, eskime, çürüme, paslanma ve bakımsızlık nedeniyle meydana gelmiş ise kasko sigortası bu zararı karşılamayacaktır.

Kasko otomatik şanzıman arızasını karşılar mı?

Kasko Sigorta poliçesinde yer alan teminatlar arasında, motor arızası yer almaz. Tıpkı şanzıman arızasında olduğu gibi öngörülen bozulma, eskime, çürüme ya da bakımsızlıktan doğan hasarlar Kasko dâhilinde karşılanmaz.

Full kasko neleri kapsıyor?

Tam Kasko Neleri Kapsıyor?
  • Yabani hayvanların vereceği hasarlar.
  • Bakımsızlık (susuzluk, donma, eskime ve paslanma) sonucu oluşan hasarlar.
  • Terör eylemleri sonucu oluşan zararlar.
  • Doğal afetler sonucu oluşan hasarlar.
  • Araç çekildiğinde araçta meydana gelen zararlar.
Daha fazla öğe...

Araç yanması kasko karşılar mı?

Sigortalının ihmalinden ve aracın bakım eksikliğinden doğan durumlar harcindeki yanma olaylarında meydana gelen zarar, kasko sigortası tarafından karşılanmaktadır. Aracın yanması durumunda, sigortalı yanmayı durdurmak için elinden geleni yapmak, gerekli koruma ve kurtarma önlemlerini almakla yükümlüdür.

Motor arızasını kasko karşılar mı?

Kasko Sigorta poliçesinde yer alan teminatlar arasında, motor arızası yer almaz. Tıpkı şanzıman arızasında olduğu gibi öngörülen bozulma, eskime, çürüme ya da bakımsızlıktan doğan hasarlar Kasko dâhilinde karşılanmaz.

Kasko araç motorunu karşılar mı?

Arabanın Motorunun Yanması Halinde Araç Kasko Sigortası Zararı Karşılar mı? ... Motor yanması: sigorta kapsamına girmeyen ve ek teminatlar arasına alınamayan yağsızlık, susuzluk, donma, bozukluk, eskime, çürüme, paslanma ve bakımsızlık nedeniyle meydana gelmiş ise kasko sigortası bu zararı karşılamayacaktır.

DSG şanzıman nasıl yorum?

Çift kavramalı şanzıman yada bilinen diğer adıyla DSG şanzıman, vitesleri diğer dişli şanzımanlardan daha hızlı değiştirebilen otomatik şanzımandır. ... Ayrıca çift kavramalı şanzıman, geleneksel otomatik ve düz vites sistemlerine nazaran daha fazla güç ve daha iyi bir kontrol sağlamaktadır.