Sinerjik olarak ne demek?

İçindekiler:

  1. Sinerjik olarak ne demek?
  2. Additif ne demek?
  3. Adiktif nedir?
  4. Supra aditif ne demek?
  5. Etkileşme ne demek?
  6. Ilaç eliminasyonu nedir?
  7. Presistemik eliminasyon nedir Farmakoloji?

Sinerjik olarak ne demek?

Birlikte faaliyet gösteren ve ayrı ayrı yaptıklarından daha fazla etki yapan. Diğer bir şeyle aynı hedefe yönelik hareket, faaliyet veya etki gösteren. Synergie.

Additif ne demek?

additif etki: organizmaya giren ve aynı yönde etki gösteren 2 kimyasalın toplam etkisi bunların bir birlerinden ayrı iken gösterdikleri toksikolojik etkinin toplamına eşittir. (1+1=2).

Adiktif nedir?

Bir etken veya bir sebebin sonucu. Birtakım sonuçlar, tepkiler, olaylar ya da görüngüler ortaya çıkaran neden. Bir nedenin sonucu olarak düşünülen olay. Jolt.

Supra aditif ne demek?

Supra-aditif Etkileşme nedir? Potansiyalizasyon ile eş anlamlı bir terimdir. Potansiyalizasyon nedir? İki ilacın bir arada verildiğinde oluşturdukları toplam etki miktarının, onların bireysel etkilerinin toplamından daha fazla olması.

Etkileşme ne demek?

etkileşmek. Karşılıklı olarak birbirini etkilemek. To influence each other.

Ilaç eliminasyonu nedir?

İlacın, uygulandığı yerden emildikten sonra önce kan dolaşımına ardından da vücuda dağılması olayıdır.

Presistemik eliminasyon nedir Farmakoloji?

Presistemik eliminasyon: Gastrointestinal sistemden emilen ilaçlar öncelikle karaciğere gelirler. Karaciğer, ilk geçiş sırasında bazı ilaçları büyük oranda parçalar ve sistemik dolaşıma çok düşük miktarlarda geçmesine neden olur. Yani ilacın biyoyararlanımı belirgin olarak azalır. Bu olay presistemik eleminasyondur.