Polimerizasyon büzülmesi nedir?

İçindekiler:

  1. Polimerizasyon büzülmesi nedir?
  2. Polimerize etmek ne demek?
  3. Polimerleşme derecesi nedir?
  4. Katılma polimerizasyonu nedir?
  5. Poliadisyon nedir?

Polimerizasyon büzülmesi nedir?

Polimerizasyon büzülmesi, polimerizasyon öncesi kompozit rezinin yapısında bulunan monomerlerin arasında bulunan zayıf Van der Walls bağlarının daha güçlü olan kovalent bağlara dönüşmesi ile meydana gelmektedir. Polimerizasyon büzülmesi, kompozit restorasyonların klinik başarısını etkileyen önemli bir faktördür.

Polimerize etmek ne demek?

(Yun. polys: çok; meros: parça) Küçük alt birimlerden ya da monomerlerden polimer oluşumu. Küçük moleküllerin birleşerek, genellikle büyük molekül ağırlıkta bir bileşik oluşturması işlemi.

Polimerleşme derecesi nedir?

Polimerizasyon derecesi (DP), zincir başına düşen ortalama yinelenen birim sayısıdır. şeklinde gösterilir ve yinelenen birim sayısına karşılık gelen -n- simgesi polimerizasyon derecesine doğrudan eşittir. polimerizasyonu (kopolimerizasyon) ile elde edilir.

Katılma polimerizasyonu nedir?

1.Katılma (Zincir) Polimerizasyonu: ✓ Yapısında vinil grubu şeklinde aktive edilebilir çifte bağ bulunduran monomer moleküllerinin aktif merkezlere hızlı bir şekilde katılmasıyla zincirin büyümesi şeklinde yüksek mol kütleli polimer molekülünün hemen oluşması reaksiyonudur.

Poliadisyon nedir?

Poliadisyon farklı cinsten çok sayıda monomerin herhangi bir yan ürün çıkarmadan direkt bir makromolekül oluşturmasıdır. ... İşlem başında monomerlerin karışım oranlarını değiştirerek yumuşak-elastik ile sert-sünek arasında değişen özellikte poliadisyon ürünleri elde edilir.