Net satış geliri nedir?

İçindekiler:

  1. Net satış geliri nedir?
  2. Sürekli sermaye nasıl hesaplanır?
  3. Bilançoda net kar nasıl bulunur?
  4. Dönem Net Kar zarar nedir?
  5. Gelir tablosu bize neyi gösterir?

Net satış geliri nedir?

Net satış geliri, bir işletmenin brüt satış geliri olup, iade ve ödeneklerden düşülür. İki kategoriden bu rakam, bir şirketin müşterilerinden aldığı nakit miktarının daha doğru bir temsilidir. İadeler tam olarak göründükleri gibidir. İade edilen ürünlere para kaybı olarak bakılır.

Sürekli sermaye nasıl hesaplanır?

  1. Devamlı sermaye, işletmelerin uzun vadeli ve özkaynak toplamını ifade eder. İşletmeler varlıkları finanse edebilme açısından devamlı sermaye ihtiyaç duymaktadır.
  2. Devamlı Sermaye Oranı, aslında pasif toplamı içerisinde yer alan uzun vadeli yabancı kaynakların ve özkaynakların toplamının oranlanması ile bulunur.

Bilançoda net kar nasıl bulunur?

Net kârı bulmak için gelirden brüt veya işletme kârına göre daha fazla değeri çıkarmamız gerekir. Özetle, net kâr toplam gelirden satılan malların maliyeti, işletme giderleri, faiz, vergiler, imtiyazlı hisse ve borç ödemeleri çıkarılarak bulunur.

Dönem Net Kar zarar nedir?

Dönem kârından işletmenin ödemekle yükümlü olduğu vergi tutarının çıkarılması sonucu oluşan net kâr veya zararı gösterir. Hesap borç kalanı veriyorsa dönem net zararı, alacak kalanı veriyorsa dönem net kârı söz konusudur. Örnek: İşletmenin dönem kârı 400,000 TL, ödenecek vergi ve yükümlülükleri 120,000 TL'dir.

Gelir tablosu bize neyi gösterir?

profit and loss statement) gibi adlarla da bilinmektedir. Gelir tablosu, bir işletmenin belirli bir faaliyet dönemi sonrasında faaliyet sonucunu gösterir. Yani, işletmenin faaliyet dönemine ilişkin olağan ve olağandışı gelir ve giderlerinin toplandığı hesaplardır.