Kupffer hücresi ne demek?

İçindekiler:

  1. Kupffer hücresi ne demek?
  2. Doku makrofajları nedir?
  3. Osteoblast nedir biyoloji?
  4. Osteoblast ne sentezler?
  5. Kemik sintigrafisi neyi gösterir?
  6. Kemik sintigrafisi hangi hastalıklar için çekilir?
  7. Antibiyotiğin zararları vücuttan nasıl atılır?

Kupffer hücresi ne demek?

Kupffer hücreleri veya Browicz-Kupffer hücreleri karaciğerde bulunan ve retiküloendotelyal sistemin bir bölümünü oluşturan özelleşmiş makrofajlardır. İlk kez Karl Wilhelm von Kupffer tarafından 1876'da gözlemlenmişlerdir.

Doku makrofajları nedir?

Makrofajlar (Yunanca: "büyük-yiyiciler") dokularda bulunan patojenlerin, ölü gözelerin (hücrelerin), hücresel kalıntıların ve vücuttaki yabancı maddelerin yutulmasından sorumlu hücrelerdir. Makrofajlar doğuştan bağışıklık sisteminin bir bölümüdürler.

Osteoblast nedir biyoloji?

OSTEOSİT hücreleri, OSTEOBLAST denilen genç kemik hücrelerinin olgunlaşmasıyla oluşur. ... Bunlar, kemik doku içinde kanallar açarak yıpranmış kemik doku hücrelerinin yıkımını sağlayan hücrelerdir. Osteoklastlar tarafından yıkılan kemik doku hücrelerinin yerini osteoblastlardan farklılaşan yeni kemik hücreleri alır.

Osteoblast ne sentezler?

Matriksin sentezi esnasında osteoblastlar aktif protein sentezi yapıp salgılayan hücrelerin ince yapısına sahiptir. Osteoblastlar kutuplaşmış hücrelerdir. Protein ile ilgili bu madde bir taslaktır. İçeriğini geliştirerek Vikipedi'ye katkıda bulunabilirsiniz.

Kemik sintigrafisi neyi gösterir?

Kemik Sintigrafisi, kemiğin kan akımı, metabolizması ve hücre turnover'ı gibi önemli fizyolojik bilgileri elde etmeye olanak veren, noninvazif bir görüntüleme yöntemidir.

Kemik sintigrafisi hangi hastalıklar için çekilir?

Radyoaktif kemik ajanlarının damar yoluyla vücuda verilişinden sonra yapılan görüntülemedir. Kemik metabolizmasının artmış veya azalmış olduğu yerlerde radyoaktif ajan tutuluşunun değiştiği izlenir. Kemiğin enfeksiyon, kırık ve spor yaralanmaları, tümör ve benzeri hastalıklarında kullanılan bir yöntemdir.

Antibiyotiğin zararları vücuttan nasıl atılır?

Antibiyotiklerin çoğu karaciğer ve böbrek yoluyla vücuttan atılırlar. Bu nedenle karaciğer ve böbrekte tahribat yapabilmektedir. Böbrek ve karaciğer hastalarında, antibiyotik tedavisi gerekiyorsa düşük dozlu veya böbrek-karaciğer atılımı olmayan ilaçlar tercih edilmelidir.