Tek düzenlilik ne demek?

İçindekiler:

  1. Tek düzenlilik ne demek?
  2. Doğrulayan ne demek?
  3. Tekdüze hayat ne demek?
  4. Doğrulama Kodu ne demek?
  5. Kapsama ne anlama gelir?
  6. Monoton nedir ne demek?
  7. Numara kelimesi Türkçe midir?
  8. Numara ne demektir?
  9. Nesil Türkçe kökenli mi?

Tek düzenlilik ne demek?

Soyut ve somut nesnelerin bir sıraya, bir hedefe, bir amaca göre sıralanması.

Doğrulayan ne demek?

doğrulamak ne demek? Bir önermenin doğruluğunu veya yanlışlığını belirlemek amacıyla olayları inceleyip araştırmak. Bir önermenin doğruluğunu ya da yanlışlığını saptamak ereğiyle olayları inceleyip araştırmak.

Tekdüze hayat ne demek?

Robotize yaşamak, kendimizi bilememek ve bulamamak anlamına gelir. Bu tekdüze yaşam biçimi hayatın gerçekleri ve lezzetlerinden mahrum bırakır. Önce zihnen özgürlük kazanmak gerekiyor. Kendimize cesur sorular yöneltmemiz ve bunları samimiyetle cevaplamamız gerekiyor.

Doğrulama Kodu ne demek?

Telefon numarası doğrulama kodları, hesabın kişiye özel olduğunu kanıtlamak için kullanılan kodlardır. ... Telefon numaranı doğrularken; bilgilerin kısmında numaranı paylaştıktan sonra telefon numarasının sana ait olduğunu onaylamak amacıyla sistem SMS yoluyla sana bir doğrulama kodu gönderir.

Kapsama ne anlama gelir?

a. Kapsamak işi. Her biri ayrı bir cümle kuruluşunu gerektiren birkaç öğenin tek bir kuruluş içine alınması.

Monoton nedir ne demek?

Bu kelimenin anlamı Türk Dil Kurumunda bulunmaktadır. Fransızcadan dilimize girmiş monoton kelimesi bir işin aynı tempoda ve işlerin sürekli tekrarlanarak yapılması anlamına gelmektedir. Günlük hayatta tekdüze bir yaşam ve devamlı aynı işlerin arka arkaya yapılması durumunda monotonluk kelimesi sıklıkla kullanılır.

Numara kelimesi Türkçe midir?

Numara kelimesi Türkçe'de "rakam, sayı" anlamına gelir. İtalyanca numero veya Fransızca numéro "rakam, sayı" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Latince aynı anlama gelen numerus sözcüğünden evrilmiştir. Latince sözcük Hintavrupa Anadilinde yazılı örneği bulunmayan *nom-eso- biçiminden evrilmiştir.

Numara ne demektir?

Benzer şeyleri ayırt edebilmek için her birinin üzerine işaret olarak yazılan sayı, no. Bizim evin numarası 22'dir. (Kimi eşyada) Ölçü. İki numara gömlek.

Nesil Türkçe kökenli mi?

Nesil, Arapça dilinden Türkçe'mize geçmiştir. - Her şeyde olduğu gibi her nesilden birkaç kişi bu umumi mazhariyetin üstüne çıkar.