Kalça protezi nasıl takılır?

İçindekiler:

  1. Kalça protezi nasıl takılır?
  2. Kalça protezi yerinden çıkar mı?
  3. Protez gevşemesi nasıl anlaşılır?
  4. Kalça protezinin yerinden çıktığını nasıl anlarız?
  5. Kalça kırığı kaç gunde iyileşir?

Kalça protezi nasıl takılır?

Ameliyat genel anestezi denilen narkoz altında veya belden uyuşturularak hasta uyanık iken yapılabilir. Ameliyat için kalçadan yapılan 10-20 cm 'lik bir cilt kesisi cerrahın tercihine göre kullanılır. Hasarlı kemikler çıkarılıp yerine protezler konduktan sonra; kapsül, kas, fasya, cilt altı dokular ve cilt dikilir.

Kalça protezi yerinden çıkar mı?

Başarılı gerçekleştirilen kalça ameliyatları sonrasında, kalça protezleri normal şartlarda yerlerinden çıkmazlar. Ancak yapılmaması gereken ani ve ters hareketlerin yapılması durumunda gevşeyebilir ya da yerinden çıkabilirler.

Protez gevşemesi nasıl anlaşılır?

Kalça Protezi Gevşemesi Belirtileri
  1. Kalçada ve kasık bölgesinde ağrı,
  2. Kalçayı hareket ettirirken ses gelmesi,
  3. Uyluk bölgesinde ve kalça bölgesinde şişlik oluşması,
  4. Yürürken şiddetli ağrılar oluşması,
  5. Hastada bacak kısalığı oluşması

Kalça protezinin yerinden çıktığını nasıl anlarız?

Kalça protezinin yerinden çıkmasının en önemli belirtileri kalça bölgesinde hissedilen yoğun ağrılar ve oluşan şişliklerdir. Bir diğer belirti ise kalça ekleminden gelen seslerdir. Bununla birlikte kalça protezinin gevşemesi veya çıkması durumlarında bacak boyunda kısalma görülebilmektedir.

Kalça kırığı kaç gunde iyileşir?

Kalça kemiğindeki kırık ne kadar sürede iyileşir? Kalça kırığı ameliyatından sonra kırık kaynaması genel olarak 6-8 hafta içinde gerçekleşmektedir. Hastanın genel sağlık durumu, sigara içip içmemesi bu süreleri değiştirebilmektedir.