Polislikte zorunlu doğu görevi kaç yıl?

İçindekiler:

  1. Polislikte zorunlu doğu görevi kaç yıl?
  2. Polis dogu görevi kaç yıl 2021?
  3. Polislikte atama var mı?
  4. Polis Atamaları Nasıl olur?
  5. Polis eş durumu tayini kaç günde belli olur?
  6. Polis eş durumu tayini ne kadar sürede sonuçlanır?
  7. Karakol ne işe yarar?

Polislikte zorunlu doğu görevi kaç yıl?

Polislerde şark görevi, polislerin atanmasından 2 yıl sonra zorunlu olarak yapılması gereken bir görev olup, genellikle doğu illerine atanarak yapılır. Kişi 2 yılın sonunda ya tercihini yapar ya da ipka vererek görevini erteler.

Polis dogu görevi kaç yıl 2021?

Polislerin 2021 yılı şark tayini tercihleri başladı. Ancak birçok polis, dün başlayan tercihlerde konulan 5 yıl şartının kaldırılmasını istiyor. EGM tarafından geçen gün yapılan açıklamada 2021 yılı atama dönemi için tercihlerin 8 Şubat günü başlayacağına yer verildi.

Polislikte atama var mı?

Polis Akademisinden mezun olan komiser yardımcıları ile polis memuru yetiştiren okullardan mezun olan polis memurları, 7 nci madde hükmü ile teknik ve mesleki uzmanlıktan yararlanma mecburiyeti saklı kalmak kaydıyla, a) Kadro, hizmet ve ihtiyaca göre tespit olunacak bölgelere ve görevlere kur'a usulü ile atanırlar.

Polis Atamaları Nasıl olur?

Polis memurları atama dönemlerinde 7 tayin bölgesi seçmek zorundadır. Her polis memuru her bölgeden en az 1 tane tercih yapmak durumundadır. Tercih yapan polisler sonuçlarını 2-4 ay arasında öğrenmektedir. Tayini yapılan ancak eşi ile aynı bölgede olamayan polis memurları, beklemeden tekrar tayin başvurusu yapabilir.

Polis eş durumu tayini kaç günde belli olur?

Genel atama döneminde bazı polis memurlarının tayin yerleri açıklansa bile kimisi ilçeleri bekliyor kimisi de 2 aya yakın süredir atama bekliyor. Henüz kesin bir netlik olmasa da bazı kişiler eş durumu tayin sonuçlarının 10-15 gün içerisinde açıklanabileceğini söylüyor.

Polis eş durumu tayini ne kadar sürede sonuçlanır?

Polis eş durumu tayini atama dönemlerine göre değişmektedir. Mazeret atamalarının sonuçlarının yaklaşık olarak bir ay içinde açıklanması beklenmektedir.

Karakol ne işe yarar?

Polis karakolu, polisin sorumlu olduğu bölgelerde işlenen suçlarda, şüphelilerin götürüldüğü ilk kurumdur. Burada şüphelilerin ilk sorguları yapılır ve gerekirse gözaltına alınırlar. Ülkeden ülkeye değişmekle birlikte, karakollarda araç trafik kaydı işlemleri gibi bazı idari işlemler de gerçekleştirilir.