Aras Kargo teslim Şubesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Aras Kargo teslim Şubesi ne demek?
  2. Varış şubesi ne demek?
  3. Kargonuz varış biriminde ne demek?
  4. Kargonuz varış transfer merkezinden varış şubesine gönderiliyor ne demek?
  5. Aras Kargo Çıkış Şubesi ne demek?
  6. Çıkış şubede ne demek?
  7. Mahsup nedir Borçlar Hukuku?
  8. Takas tek taraflı bir hukuki işlem midir?
  9. Mahsup ne demek Vergi Hukuku?
  10. Stopaj vergisi nasıl geri alınır?
  11. Stopaj iadesi ne zaman istenir?
  12. Geçici vergi iadesi nasıl alınır?

Aras Kargo teslim Şubesi ne demek?

Teslimatta olduğu gözüken kargo gönderisi, dağıtıma çıkmış olup yolda olduğunu ve kargo ürünlerinin tesliminin yapılacağı manasına gelmektedir. ...

Varış şubesi ne demek?

Çıkış şubesinde paketlenen ve taşınmaya uygun hale getirilen kargomuz, bize en yakın kargo şubesine doğru yola çıkar. Bize en yakın kargo şubesi varış şubesidir. ... Yani kargonuz varış şubesindeyse isterseniz ertesi gün adresinize gelir, isterseniz siz gidip varış şubesinden alabilirsiniz.

Kargonuz varış biriminde ne demek?

Varış biriminde demek, kargoyu size ulaştıracak şubeye gelmiş demek. Yani sadece kargonun araca veya kişiye verilip size getirilmesi kalmış.

Kargonuz varış transfer merkezinden varış şubesine gönderiliyor ne demek?

"Kargonuz çıkış transfer merkezinden varış transfer merkezine gönderiliyor" Ne Demektir? "Kargonuz çıkış transfer merkezinden varış transfer merkezine gönderiliyor" ifadesi sipariş edilmiş olan ya da size gönderilmekte olan kargonun yolda olduğunu belirtir.

Aras Kargo Çıkış Şubesi ne demek?

Transfer Merkezinde ve şubelerde araç giriş/çıkışlarının saat ve KM bilgilerinin kaydedildiği, araç üzerinde bulunması gereken formdur. ... Şubelerin kargo alım ve teslimat faaliyetlerini yürüttükleri adres sınırı. Çıkış Şubesi. Müşteri tarafından kargonun gönderildiği şubedir.

Çıkış şubede ne demek?

Kargonun ilk teslim alındığı şubeye denir.

Mahsup nedir Borçlar Hukuku?

Mahsup ise, bir alacağın (veya borcun) tutarının belirlenmesine yönelik bir matematik işlemidir. Mahsup edilen miktarlar karşılıklı birer alacak değildir.

Takas tek taraflı bir hukuki işlem midir?

Borçlar Kanununda takas tek taraflı hukuki bir işlem olarak düzenlenmiştir. Bu nedenle karşılıklı alacakların, karşılıklı bir anlaşmayla yani taraflar arasında yapılan yazılı bir sözleşmeyle takas edilmesine engel olan bir düzenleme yoktur. Böyle bir sözleşme hukuki bir ibra anlaşması olarakta kabul edilmektedir.

Mahsup ne demek Vergi Hukuku?

Yıllık beyanname ile beyan edilen gelir veya kurum kazancı üzerinden hesaplanan vergiden yıl içinde tevkif yoluyla kesilen vergiler mahsup edilir. Mahsup işleminin yapılabilmesi için, tevkif yoluyla kesilen verginin beyannameye dahil edilen gelir veya kazanca ilişkin olması gerekir.

Stopaj vergisi nasıl geri alınır?

Yıl içinde tevkif yoluyla kesilen vergilerin beyan edilen gelir ve kurum üzerinden hesaplanan vergiden mahsup edilmesinden sonra kalan kısmın bulunması durumunda vergi mükellefinin isteği ile nakden iadesi yapılabilir. Bu talebin yerine getirilmesi için nakden iade talebinin dilekçe ile yapılması gerekmektedir.

Stopaj iadesi ne zaman istenir?

Kanuna göre vergi dairesi, beyanname verildikten sonra, dönem içinde ödenen stopajın (peşin verginin) beyanname üzerinden tahakkuk ettirilen gelir vergisinden (asıl vergiden) fazla olduğunu gördüğünde, stopaj fazlasını (yani iadesi gereken vergi tutarını) mükellefe bildirmek ve mükellefin tebliğ tarihinden itibaren 1 ...

Geçici vergi iadesi nasıl alınır?

Yıllık beyannamenin ilgili tablosunda/satırında gösterilmeyen geçici verginin mahsuben veya nakden iade edilebilmesi için o yılın sonuna kadar yazılı olarak başvurulması gerekir. Geçici verginin gerek mahsuben gerekse nakden iadesinde herhangi bir tutar sınırlaması olmayıp, geçici verginin ödenmiş olması yeterlidir.