En iyi iletken altın mı gümüş mü?

İçindekiler:

  1. En iyi iletken altın mı gümüş mü?
  2. Halojenler elektrik akımını iletir mi?
  3. Ametaller yarı metallerle bileşik oluşturur mu?
  4. Metaller kimlerle bağ yapar?
  5. Yarı metaller nelerdir?

En iyi iletken altın mı gümüş mü?

Atomları 1 valans elektronlu olan metaller iyi iletkendir. Buna örnek olarak altın, gümüş ve bakır gösterilebilir. Gümüş en iyi iletkendir, ikinci en iyi iletken bakır, sonraki altındır. Bakır kablo ve tellerde gümüşe göre ucuz olması sebebiyle tercih edilir.

Halojenler elektrik akımını iletir mi?

Halojenler ametaldir, ısı ve elektriği iyi iletmezler. Kovalent ve iyonik bağ yapabilirler. Ayrıca doğada katı, sıvı, ve gaz halde bulunabilirler. Halojenlerin son katmanında 7 elektron bulunur.

Ametaller yarı metallerle bileşik oluşturur mu?

Cevap. Cevap:> Metal ve ametal özelliklerini bir arada gösteren yarı metaller, bor, arsenik, silisyum gibi elementlerdir. ... Ametallerle ve kendi aralarında bileşik yaparlar ve bileşiklerde kovalent bağlıdırlar.

Metaller kimlerle bağ yapar?

Metal ve ametal atomları arasında elektron alışverişi ile oluşan kimyasal bağ, iyonik bağdır. Bileşik oluşurken metal elektron verir, ametal de elektron alır. Atomlardan elektron kaybıyla oluşan pozitif iyonlara katyon denir.

Yarı metaller nelerdir?

Bor, Silisyum, Germanyum, Arsenik, Antimon, Tellür ve Polonyum yarı metallere örnektir. Bu elementlerin fiziksel özellikleri metallere, kimyasal özellikleri ametallere benzer. Yarı metaller; metallerden daha az iletken, ametallerden ise daha iletkendirler.