Soya soslu tavuk nasıl yapılıyor?

İçindekiler:

  1. Soya soslu tavuk nasıl yapılıyor?
  2. Soya sosu salatalarda kullanılır mi?
  3. Soya sosu nasıl yapılır evde?
  4. Soya sosu tadı güzel mi?

Soya soslu tavuk nasıl yapılıyor?

Tavukları sotelik doğrayın ve sarımsak, zencefil ve soya sosu ile karıştırıp birkaç saat buzdolabında dinlendirin. Sebzeleri julyen doğrayın ve sıvı yağ ile kızdırdığınız bir tavada soteleyin. Bir başka tavada soya sosunda marine ettiğiniz tavukları kavurun. Bu aşamada zencefilleri içinden çıkarmayı unutmayın.

Soya sosu salatalarda kullanılır mi?

Soya sosu tavuk yemeklerinin en önemli tamamlayıcılarından birisidir. Tavuk eti için iyi bir marinasyon malzemesi olan soya sosu, kırmızı et ile birlikte de tüketilebilir. Sebze yemeklerinde ve makarnalarda da sıklıkla tercih edilen soya sosu, deniz ürünleri ve salatalara da rahatlıkla eklenebilir.

Soya sosu nasıl yapılır evde?

Soya sosu içeriği temel olarak soya fasulyesi, buğday, su ve tuzdan oluşur. Buna fermantasyon için kullanılacak maya da eklenebilir. Uzun süre ıslatılan soya fasulyesi yüksek ısıda kavrulur ve yumuşatılır. Lapa haline gelmiş olan soya fasulyesine kavrulmuş buğday eklenir.

Soya sosu tadı güzel mi?

Ana malzemesi soya fasulyesi olan soya sosu fermente bir sostur. Soya sosu tadı son derece baskın olan bir sos çeşididir. Aroması belirgin olduğundan birçok tarifte farklı şekillerde kullanılabilir.