Dışkının beyaz olması neden olur?

İçindekiler:

  1. Dışkının beyaz olması neden olur?
  2. Bebegin Kakasi neden beyaz olur?
  3. Bebekler neden sulu kaka yapar?
  4. Bebeklerde acik sari ishal neden olur?

Dışkının beyaz olması neden olur?

Beyaz: Dışkı beyaz, gri veya soluk ise karaciğer veya safra kesesi ile ilgili bir sorununu işaret edebilir. çünkü soluk dışkılar safra eksikliği gösterir. Bazı anti-ishal ilaçlar da beyaz dışkıya neden olur.

Bebegin Kakasi neden beyaz olur?

Bebeklerde Beyaz Kaka Ne Anlama Gelir? Bebeğinizin kaka renginin beyaz olması beslenme bozukluğundan kaynaklanan bir durumu işaret edebilir. Süt ağırlıklı beslenen bebeklerde beyaz kaka oluşumu görülebilir. Genellikle bebeklerde beyaz kaka oluşumunun sebebi safra kesesi ve karaciğer ile ilgili sorunlardır.

Bebekler neden sulu kaka yapar?

Çocuğunuz 3 aylık, normalde günde 5 defa sulu kaka yapıyorsa buna ishal demiyoruz. Bu çocuk günde 8-10 defa daha cıvık, sulu kaka yapıyorsa ishal olmuş demektir. İshale eşlik eden ateş, kusma, huzursuzluk, gaz, pişik gibi durumlar varsa büyük ihtimalle barsak enfeksiyonuna bağlı ishal olmuş demektir.

Bebeklerde acik sari ishal neden olur?

Bebeklerdeki sarı ishal durumu ön sütün yoğun bir şekilde gelmesinden kaynaklanır. Bununla birlikte dışkının sümüksü bir görünümü de olabilmektedir. Bebeklerde bu şekilde sarı ishal görülmesi ebeveynleri korkutsa da aslında normal bir durumdur. Ancak ishal 3-4 gün kadar devam ederse bir doktora görünmekte fayda vardır.