Hallux Valgus nedir FTR?

İçindekiler:

  1. Hallux Valgus nedir FTR?
  2. Halluk valgus nedir?
  3. Gece ateli ağrı yapar mı?
  4. Gece ateli ne için kullanılır?
  5. Halluks valgus gece ateli ne ise yarar?

Hallux Valgus nedir FTR?

Halluks valgus, ayak başparmağında görülen şekil bozukluğuna denilmektedir. Ayakta başparmağın hemen yanında, dışarı doğru bir çıkıntının ya da şişliğin görülmesi ile oluşur. Estetik olarak hoş bir görüntü değildir, kişiler bu nedenle rahatsızlık duyabilmektedir.

Halluk valgus nedir?

Ayağın birçok nedenden dolayı şeklinin bozulabileceği bilinmektedir ancak halluks valgus hastalığı en yaygın görülen ayak şekil bozukluğu hastalığıdır. Bu şekil bozukluğu ayak baş parmağının (halluks) lateral (yana doğru) sapması olarak tanımlanır.

Gece ateli ağrı yapar mı?

Halluks valgus hastalığının tedavisinde kullanılan gece ateli veya parmak arası makara gibi uygulamalar yaşanan ağrıyı azaltabilmektedir. Ancak bu uygulamalar ayak parmağında oluşan eğriliğin derecesinde olumlu bir etki yaratmamaktadır.

Gece ateli ne için kullanılır?

-ÖZELLİKLE GECE YATARKEN KULLANILMALIDIR. -AYAK BAŞPARMAĞINDA OLUŞAN DURUŞ BOZUKLUĞU SONUCUNDA,ORTAYA ÇIKAN HALLUX VALGUS KEMİĞİNE BASKI YAPARAK YERİNE OTURMASINI SAĞLAYAN BİR APAREDİR. -AMELİYAT SONRASIDA KULLANILIR.

Halluks valgus gece ateli ne ise yarar?

Ayak baş parmağının hallux kemiğinin dışarı doğru büyümesinden kaynaklanan ağrılı durumlarda, travma sonrası, operasyon öncesi ve sonrasında iyileşme sürecinde, ayak baş parmağını fixe etmek için, belirli bir açıda sabitlemek için, rehabilitasyon amaçlı destek gerektiren durumlarda kullanılırlar.