Bebeklerin göbek deliği neden dışarı çıkar?

İçindekiler:

  1. Bebeklerin göbek deliği neden dışarı çıkar?
  2. Göbek bağı neden şişer?
  3. Bebekte göbek fıtığı nasıl geçer?
  4. Dışa dönük göbek deliği neden olur?
  5. Göbek deliği neden önemlidir?

Bebeklerin göbek deliği neden dışarı çıkar?

Göbek fıtığı göbek deliği etrafındaki halkanın ortaya toplanamamasından dolayı oluşur. Bu durum öksürme, gerilme ve ağlama esnasında daha da dışarı çıkan yumuşak bir çıkıntı ortaya çıkmasına neden olur.

Göbek bağı neden şişer?

Aşırı ıkınma, aşırı kilo, oturup kalma sırasında dikkatsiz ve hızlı olma, aşırı basınç, bel bölgesine fazla yüklenme, ağır yük kaldırma, siroz hastalığı, kabızlık, prostat ve hamilelik döneminde yaşanan birtakım sıkıntılar göbek fıtığı oluşumunun başlıca nedenleridir.

Bebekte göbek fıtığı nasıl geçer?

Bebeklerde göbek fıtığı çok yaygın olarak görülür ve zararsızdır. Genellikle ilk iki yaş içerisinde herhangi bir cerrahi müdahale ve tedavi gerektirmeden fıtık kendiliğinden kapanır, çok nadir olarak kapanma süreci beşinci yaşa kadar devam eder.

Dışa dönük göbek deliği neden olur?

Dışa dönük göbek delikleri göbek bağı kesildikten sonra oluşabilir. Aslında dışarı çıkık göbek deliği, karın kaslarının doğru şekilde onarılmaması yüzünden ekstra bir yara dokusu veya umbilikal herni yani göbek fıtığı oluşumundan kaynaklanıyor.

Göbek deliği neden önemlidir?

Göbek deliği aslında vücudumuzdaki ilk yara izimizdir! Şöyle ki; bebekler anne karnındayken annenin plasentasına bağlı olan göbek bağı ile beslenir. Bu bağ, doğduğumuzda doktor tarafından kesilir, kısa bir bölümü karnımızın üzerinde kalır.