Yaban mersini neye iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Yaban mersini neye iyi gelir?
  2. Blueberry ve yaban mersini aynı mı?
  3. Yaban mersini ismi nereden gelir?
  4. Murt yaprağının faydaları nelerdir?
  5. Kızılcık meyvesi nerede bulunur?

Yaban mersini neye iyi gelir?

ABD ve Avrupa'da özellikle idrar yolu enfeksiyonları ve sistit tedavisinde doktorlar tarafından tavsiye edilen yaban mersini, kan şekeri ve kolesterolü düşürür. Ayrıca, ağız içi yaraları iyileştirir, damar sertliğini azaltır, kalp krizi riskini azaltır, yaşlanmayı yavaşlatır ve hafıza kayıplarını önler.

Blueberry ve yaban mersini aynı mı?

Mavi yemiş farklı, o türler farklı. Hepsi fundagiller familyasına giren akrabalar fakat türleri farklı. Dolayısıyla dünyada en çok yaygın olan, en önemli ve üzerinde en fazla araştırma yapılan tür dünyanın da bunu 'blueberry' olarak bildiği mavi yemiş türü. Bunların hepsine eskiden 'yaban mersini' deniliyordu.

Yaban mersini ismi nereden gelir?

Öte yandan Akdeniz Bölgesi doğal florasında yer alan, murt veya MURT, hambeles adıyla tanınan meyveye de yaban mersini denilmektedir. Bu meyve Vaccinium cinsine girmez, Latincesi Myrtus communis'dir, Myrtaceae familyasının myrtus cinsine girer. ... Dolayısıyla bu üzümsü meyve TURNAYEMİŞİ adını almıştır.

Murt yaprağının faydaları nelerdir?

Düzenli kullanımında ağız kokusunu giderir ve ağız sağlığını korur. - Ağacın yaprağı ezilir ve bir gün boyunca zeytinyağında bekletilirse, saçtaki güçsüzlüğü giderir ve kepek problemlerinin önüne geçer. - Akne, sivilce ve çıbanlara iyi gelir. - Antiseptik özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kızılcık meyvesi nerede bulunur?

Kızılcık Türkiye genelinde neredeyse tüm illerde yetişmektedir. Kızılcık yabani olarak daha çok Karadeniz Bölgesi'nde yetişmektedir. Ege ve Akdeniz Bölgeleri'nde de kızılcık yoğunluk ile yetişebilir. Bunun yanı sıra aşılı kızılcıklar ise Malatya, Bursa ve Yalova illerinde çok sık görülür.