Yetişkinlerde konak nedir?

İçindekiler:

  1. Yetişkinlerde konak nedir?
  2. Konak hastalığı nasil gecer?
  3. Konak ilacı var mı?
  4. Kafada konak neden çıkar?
  5. Seboreik dermatit nasıl önlenir?
  6. Saç diplerinde Konak neden olur?

Yetişkinlerde konak nedir?

Yetişkinlerdeki konak “seboreik dermatit”, yani yağlı egzama olarak bilinir. Bebeklik döneminden farklı şekilde erişkinlerde kaşıntıya yol açabilmekte, yüzde ve kulak arkasında kızarıklıklara, yağlı ve ödemli bir görünüme ve kepek sorununa neden olarak kozmetik sorun oluşturabilmektedir.

Konak hastalığı nasil gecer?

Bebeklerde konak tedavisi sıklıkla evde yapılan basit bakım ve banyo uygulaması ile geçer. Uzman doktorun önerdiği saç pullanmalarına karşı bakım kremi ve konak önleyici şampuan ile her gün banyo yaptırarak, saç derisindeki rahatsızlık veren bu pullanma yok edilebilir.

Konak ilacı var mı?

Genellikle de birkaç ay içinde tamamen yok olur. Ne yazık ki konak tedavisi için hızlı bir çözüm bulunmamaktadır, ancak bebeğinizin cildini rahatlatmaya yardımcı olmak için deneyebileceğiniz şeyler vardır.

Kafada konak neden çıkar?

Konak için kesin neden bilinmemektedir. Yağ bezlerinde ve saç köklerinde çok fazla cilt yağı (sebum) ve deride Malassezia adı verilen bir tür maya ve genler, seboreik dermatit gelişiminde rol oynayabilir.

Seboreik dermatit nasıl önlenir?

Tam bir tedavisi yoktur. Kişide seboreik dermatit tedavi edilse bile ilerleyen dönemlerde tekrarlaması görülebilir. Tedavide daha çok kortizonlu kremler kullanılır. Bunun yanı sıra bitkisel içerikli, ilaç içermeyen, idame tedavide kullanılan, tekrarlamayı engelleyen kremler vardır.

Saç diplerinde Konak neden olur?

Saç derisinin yeterince hava almaması nemsiz ve kuru kalması saç diplerinde kabuklanmanın en yaygın nedenlerindendir. Aynı zamanda psikolojik nedenler, mantar, sedef, egzama, saç kıran ve zona hastalıkları da saçlarda kabuklanmayı tetikleyen nedenler arasındadır.