Kekik suyu nasıl elde edilir?

İçindekiler:

  1. Kekik suyu nasıl elde edilir?
  2. Kekik suyu nasıl hazırlanır Saraçoğlu?
  3. Adet olmak için kekik suyu nasıl yapılır?
  4. Kekik tozu zayıflatır mı?
  5. Kekik çayına bal konur mu?

Kekik suyu nasıl elde edilir?

İlk olarak suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra ateşten alarak içine kekiği ekleyin. (kaynamadan önce eklerseniz acı bir tat alabilir ve faydalarını yitirir. 10-15 dakika çayın demlenmesini bekleyin, ardından süzgeçten geçirerek tüketin.

Kekik suyu nasıl hazırlanır Saraçoğlu?

1 su bardağı miktarının yarısı kadar suya 2 çay kaşığı kekik koyup 7-8 dakika kaynatın. Kaynayan kekiğin altını kapatıp demlenmesini bekleyin.

Adet olmak için kekik suyu nasıl yapılır?

Adet söktürücü bitki çayları 1 su bardağı kaynatılan suya 1 çorba kaşığı kekik eklenerek 5 dakika bekletilir ve içilir. Günde 2 bardak içilmesi yeterlidir. 1 su bardağı kaynatılan suya 1 çorba kaşığı kantaron eklenerek 15 dakika demlenmesi beklenir. Günde iki kere içilmelidir.

Kekik tozu zayıflatır mı?

Sindirim sisteminin hızlı bir şekilde çalışmasına yarayan kekik çayı, kabızlık önleyici etkisi sağladığından dolayı zayıflatıcı özelliği öne çıkabilmektedir. Ödem ve şişkinliğe birebir çözüm niteliğinde olan kekik çayı ile vücudunuzdan zararlı toksinleri vücudunuzdan arındırabilirsiniz.

Kekik çayına bal konur mu?

Kekik çayı kullananlar tatlandırıcı olarak bal kullanabilir. Bu sayede hem rahat bir içim hem de faydalarından ödün vermeyen bir şifa kaynağı olarak tüketilmesi mümkün olmaktadır.