10 iş kolu ne demek?

İçindekiler:

  1. 10 iş kolu ne demek?
  2. 10 lu iş kolu ne demektir?
  3. Tez Koop is hangi iş kolu?
  4. Tez Koop kime bağlı?
  5. Koop iş sendikası kimin?
  6. Koop Is Sendikası hangi konfederasyona bağlı?
  7. Türk iş kime bağlı?
  8. Koop iş sendikasına nasıl üye olunur?
  9. E devletten sendikaya nasıl üye olunur?
  10. Bir sendikaya nasıl üye olunur?
  11. Bir sendikaya üye olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim?
  12. Işçi sendika üyelik aidatı ne kadar?
  13. Işçi sendikasına işçinin ödeyeceği aylık üyelik aidatı miktarı hangi organın kararı ile belirlenir?
  14. Sendikal tazminat kaç maaş?

10 iş kolu ne demek?

SGK'nın yazısında, iş kolu değişikliği sonrasında kurum bünyesindeki 696 KHK'lı işçilerin 10 nolu “Ticaret, Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar” kolunda yer alacağı ve bu işçilerin ilgili kolundaki sendikalara üyeliklerinin de tarihinden sonra geçerli olacağı belirtildi.

10 lu iş kolu ne demektir?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Merkez ve Taşra Teşkilatlarında yer alan Ticaret, Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar (10 no'lu) işkolunda sözleşmenin imzası tarihinde faaliyet gösteren bütün işyerlerini ve bu işyerlerinde çalışan taraf Sendika üyesi işçileri kapsar.

Tez Koop is hangi iş kolu?

Böylece tezgâhtarların sendikası 25 Kasım 1962'de yapılan kongreyle adını Türkiye Tezgâhtarlar ve Büro İşçileri Sendikası (Tez-Büro-İş) olarak değiştirerek işkolunun en köklü sendikası olarak yoluna devam etmiş olur…

Tez Koop kime bağlı?

Tez-Koop-İş Sendikası Türk-İş Konfederasyonu'na bağlı olarak 10 numaralı Ticaret, Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar iş kolunda örgütlenmiştir.

Koop iş sendikası kimin?

Çalışmaya başladıktan sonra işyerinin bulunduğu 10 Nolu Ticaret, Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar işkolunda faaliyet gösteren Türk-İş'e bağlı ve kısa adı KOOP-İŞ Sendikası olan, Türkiye Kooperatif, Ticaret ve Büro İşçileri Sendikası'na üye oldu.

Koop Is Sendikası hangi konfederasyona bağlı?

Koop-İş sendikası Türk-İş Konfederasyonu'na bağlı olarak 10 numaralı Ticaret, Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar iş kolunda örgütlenmiştir. Tam adı Türkiye Kooperatif ve Büro İşçileri Sendikasıdır.

Türk iş kime bağlı?

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, kısaca Türk-İş, 1952 yılında kurulan Türkiye'nin ilk büyük işçi konfederasyonudur. Genel Merkezi Ankara'dadır. Genel Başkanı Ergün ATALAY'dIr. 35 üye sendikası vardır.

Koop iş sendikasına nasıl üye olunur?

E-Devlet üzerinden gerçekleşecek üyelik işlemleri için izlenecek yollar aşağıda sıralanmıştır. 1. www.turkiye.gov.tr adresine giriniz. 2. TC Kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi ilgili kutucuklara yazarak, "sisteme giriş" butonuna basınız.

E devletten sendikaya nasıl üye olunur?

"e-devlet" Üzerinden Sendikamıza Nasıl Üye Olunur !..

  1. www.turkiye.gov.tr adresine giriniz.
  2. Sisteme giriş butonu na basınız.
  3. TC Kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi ilgili kutucuklara yazarak, "sisteme giriş" butonuna basınız. ...
  4. Sayfanın üst kısmındaki "e-hizmetler"e tıklayınız.

Bir sendikaya nasıl üye olunur?

Sendikaya Üyelik Nasıl Olur? PTT'den alınan e-Devlet şifresi ile internet üzerinden üye olunur. Üye olurken e-Devlet şifresi yanında işçiye ait cep telefonu ve nüfus cüzdanı da yanında bulunmalıdır. Aşağıdaki linki tıklayarak sendikamıza üye olabilirsiniz.

Bir sendikaya üye olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim?

Hangi sendikaya üye olduğunuzu da e-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz. e-Devlet'e T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaparak sendikanızı sorgulayabilirsiniz. ''İşçi Sendikaları Üye İşlemleri'' veya ''İşveren Sendikaları Üyelik İşlemleri'' sekmesine giriş yaparak sendika sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Işçi sendika üyelik aidatı ne kadar?

Sendika tüzüğüne göre de üyelik aidatı bir aylık çıplak ücretin 1/30'u oranındadır.

Işçi sendikasına işçinin ödeyeceği aylık üyelik aidatı miktarı hangi organın kararı ile belirlenir?

MADDE 9 – (1) Üyelik ve dayanışma aidatları, yetkili işçi sendikasının işverene yazılı başvurusu üzerine, işçinin ücretinden kesilerek ilgili sendikaya ödenir. Genel kurul kararı ile aidatlarda değişiklik yapıldığı takdirde, en geç bir ay içinde sendika tarafından aidat miktarı işverene bildirilir.

Sendikal tazminat kaç maaş?

İşçinin işe iadesine karar veren Yargıtay, işverenin işe başlatması veya başlatmaması şartına bağlı olmaksızın işçiye 12 aylık brüt maaş tutarında sendikal tazminat ödenmesine hükmetti. Yargıtay ayrıca; işe iade başvurusunda bulunması halinde de 4 aya kadar ücret ve diğer alacaklarının ödenmesi gerektiğini belirtti.