Taban puanlar ne demek?

İçindekiler:

  1. Taban puanlar ne demek?
  2. YKS taban puani kac?
  3. Sıralama ne kadar önemli?
  4. Ek Tercih Yaparken Sıralama Önemli mi?
  5. YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
  6. 2020-YKS ek tercih ne zaman?
  7. Ek Tercih başvurusu ne zaman?

Taban puanlar ne demek?

Üniversitenin belli bir bölümüne girişte son sene yapılan alımlarda en düşük puanla girmiş olan öğrencinin puanı, taban puan olarak karşımıza çıkmaktadır.

YKS taban puani kac?

Üniversite adayları, TYT sınavından en az 150 puan alarak iki yıllık üniversite tercihinde bulunabilecek. Öğrencilerin, AYT ve YDT sınavları sonucunda tercih yapabilmek için ise en az 170 puan almaları gerekecek.

Sıralama ne kadar önemli?

Puanların asıl amacı sizi yaklaşık 2 milyon kişi arasında sıralamaktır. Yani sınavda ne kadar yüksek puan alırsanız diğer adaylara göre o kadar önlerde olursunuz. Önlere doğru çıktıkça da tercihlerinizin tutma ihtimaliniz artar. Tercih yaparken asıl kullanılan veri başarı sıralamasıdır.

Ek Tercih Yaparken Sıralama Önemli mi?

BAŞARI SIRASI BARAJLARI GEÇERLİ ? Yani tıp, hukuk, mühendislik, mimarlık, PDR dahil öğretmenlik programları için uygulanan başarı sırası barajları ek yerleştirme için de geçerli. Bu bölümlerin kontenjanları boş kalsa da barajı aşamayanların tercih hakları bulunmuyor.

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS tercih sonuçları ardından açıkta kalan binlerce öğrenci, ÖSYM tarafından belirlenen kontenjanlara yerleşmek için ek tercih yaptı. Ek yerleştirme kayıtlarının 5 Ekim günü başlayacak olması nedeniyle sonuçların en geç 2 Ekim'de açıklanması bekleniyor.

2020-YKS ek tercih ne zaman?

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2020-2021 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır. Adaylar, 2020-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 17-23 Eylül 2020 tarihleri arasında T.C.

Ek Tercih başvurusu ne zaman?

YKS tercih sonuçları ardından açıktan kalan binlerce öğrenci, ÖSYM tarafından belirlenen kontenjanlara yerleşmek için ek tercih yapıyor. Son başvuru tarihi olarak 23 Eylül belirlenen ek tercihler için adaylar 24'ü geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabilecek.