Liseden hemen sonra Nasıl Polis Olunur?

İçindekiler:

  1. Liseden hemen sonra Nasıl Polis Olunur?
  2. Orta okul mezunuyum Nasıl Polis Olunur?
  3. 2 yıllık üniversite mezunu astsubay olabilir mi?
  4. Subay ne kadar maaş alır 2020?

Liseden hemen sonra Nasıl Polis Olunur?

PMYO'lar kadın ve erkek adaylar için sınav düzenler. Sınava katılım şartları arasında üniversite sınavına girmiş olmak ve TYT sınavından belirtilen yeterli puanı almış olmak gerekiyor. Bu şartı sağlayan lise mezunları Polis Meslek Yüksekokullarına başvuru yaparak polis olma sürecini başlatabiliyorlar.

Orta okul mezunuyum Nasıl Polis Olunur?

Ortaokul Mezunu Polis Olma – İlkokul – Ortaokul Mezunu Nasıl Polis Olur? Ülkemizde İlkokul ve Ortaokul mezunlarının başvuracağı bir Polis Alımı yoktur. Ülkemizde Polis olmak için en az lise mezunu olmanız gerekmektedir. Lise mezunları için eğitim verilen okulun adı Polis Meslek Yüksekokuludur.

2 yıllık üniversite mezunu astsubay olabilir mi?

Astsubay olmak için en az 2 veya 4 yıllık üniversite mezunu olmak gerekir. Üniversite mezunu olan gençlerimiz Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından açılan alım ilanlarını takip ederek askerlik şubelerinde başvurularını yaparak Astsubaylık Sınavlarına girmeye hak kazanabilirler.

Subay ne kadar maaş alır 2020?

Askerliklerini yedek subay/astsubay olarak yapmak isteyen kişiler de maaşların ve özlük haklarının neler olduğunu merak etmektedir....
Temmuz 2020-Ocak 2021 Arası Subay Maaşları
Astsubay Maaşı5.