Bal sezonu ne zaman başlar?

İçindekiler:

  1. Bal sezonu ne zaman başlar?
  2. Yavru çürüğü neden olur?
  3. Nosema hastalığı nedir?
  4. Nosema neden olur?
  5. Nosemit nasıl kullanılır?
  6. Arı ishal neden olur?
  7. Arıya varroa nasıl bulaşır?
  8. Arı paraziti nedir?
  9. Arı akarı nedir?

Bal sezonu ne zaman başlar?

Ülkemiz için bal akımı nisan ayında başlayıp ekim ayına kadar sürebilir” dedi. Ergene yaptığı açıklamada şunları dile getirdi. “İlkbahar ve yaz aylarında arılar besin tedarik etmek için çalışırlar.

Yavru çürüğü neden olur?

Amerikan Yavru Çürüklüğü (AYÇ): Arı larvalarının ölümüne neden olan çok tehlikeli ve bulaşıcı bir hastalıktır. Hastalığın etmeni Bacillus larvae isimli sporla çoğalan bir bakteridir. Kuvvetli kolonilerde, yeni bulaşmış hastalığın farkına varmak çok zordur.

Nosema hastalığı nedir?

Nosema apis isminde ki hücre içi bir parazit tarafından meydana getirilen ergin arı hastalıklarından olup tüm arı hastalıkları içinde en yaygın olanlarından birisidir. Arıların sindirim sisteminde bozukluk yaparak verim düşüklüğüne yol açarak ekonomik kayıplara neden olur. Bu hastalık arı ölümleri de yapmaktadır.

Nosema neden olur?

Anasız kalma, yetersiz beslenme, polen ve nektar kaynaklarının yetersiz kalması, kalitesiz balla beslenme, hasta ana arının az yumurtlaması, kolonide varroa olması hastalığın şiddetini artırır. Hastalık çevre şartlarına bağlı olarak hafif ya da şiddetli seyreder. Nosema hastalığı şiddetli olduğunda %100 ölüm yapabilir.

Nosemit nasıl kullanılır?

KULLANIM KOŞULLARI : 1)HÜCUM DOZU (PÜSKÜRTME İLE UYGULAMA) : 1/20 oranında çözelti hazırlanır.Arıların üzerine temas edecek şekilde çıta aralarına, kovan içerisine ve uçuş tahtası dahil kovanın bütün iç yüzeyine kuru yer kalmayacak şekilde püskürtme yapılır. *Bu uygulama 2'şer gün aralıkla en az 3-4 defa yapılmalıdır.

Arı ishal neden olur?

Adi İshal (Dizanteri) Uzun zaman içeride kapalı kalmak, arıları ekşimiş veya bozulmuş şuruplarla beslemek, rutubet, soğuk veya kışın kovanlarda yeter derecede bal bulunmaması dolayısıyla arıların polenlerle beslenmeleri hastalığı meydana getiren başlıca nedenlerdir.

Arıya varroa nasıl bulaşır?

Akarın başlıca bulaşma nedenleri şunlardır; a) Bulaşık kolonilerden sağlıklı kolonilere yavru ve genç işçi arı verilmesi, b) Kolonilerin kontrolsüz birleştirilmeleri veya yeni oğul kovanların oluşturulması, c) Bulaşık arıların kovanlarını şaşırarak diğer kovanlara girmeleri, özellikle erkek arıların kovanlarını ...

Arı paraziti nedir?

Bal arıları için en önemli tehditlerden birisi de Varroa destructor adlı bir parazitik bit. Bu bit çeşidi, bal arılarına saldırmak konusunda yıllar içinde yeteneklerini epey geliştirmiş. Onlarca yıl boyunca bu parazitlerin bal arılarının kanıyla beslendikleri düşünülmüştü.

Arı akarı nedir?

Arı akarı (Varroa jacobsoni Qudemans) bal arısı (Apis mellifera L. )'nın larva, pupa ve erginleri üzerinde yaşayan ve hızla çoğalarak arıların kitle halinde ölümüne neden olan çok tehlikeli dış parazittir.