Kaç yıl arayla doğum yapılır?

İçindekiler:

  1. Kaç yıl arayla doğum yapılır?
  2. Aile planlamasına göre iki gebelik arasındaki ideal süre kaç yıldır?
  3. Iki sezeryan arası süre ne kadar olmalı?
  4. En fazla kaç kere sezaryen olunur?

Kaç yıl arayla doğum yapılır?

Dünya sağlık örgütü (WHO) gebelik arasındaki sürenin 2 yıldan az olmasının birtakım riskleri beraberinde getirdiğini ortaya koymuştur. Özetle 35 yaş altında kadınlarda iki gebelik arası 2 yıl; yaş ilerlemesi faktöründen kaynaklı da 35 yaş üstü kadınlarda da 1 yıl ara vermek gerekmektedir.

Aile planlamasına göre iki gebelik arasındaki ideal süre kaç yıldır?

Hem annenin sağlığını korumak hem de sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için iki doğum arasında mutlaka 3 yıl ara verilmesi gerektiğini vurgulayan Şatıroğlu, çok sık doğum yapan kadınların yaşıtlarına oranla çok daha hızlı yaşlandıklarını ifade etti.

Iki sezeryan arası süre ne kadar olmalı?

Anne bir kez normal doğum yapmış ve ikinci çocuğunu sezaryenle dünyaya getirmişse, üçüncü çocuğunu da normal yolla doğurma şansı artmaktadır. Sezaryen sonrası normal doğum için gerekli olan aradaki süre ortalama 2-2,5 yıl olarak belirlenmiştir ve anne adaylarının bu süre zarfında beklemeleri önerilmektedir.

En fazla kaç kere sezaryen olunur?

Üç defadan fazla sezaryen ile doğum yapılması mümkündür. Fakat her doğum için risk artış göstermektedir. Üç defadan fazla gerçekleştirilen sezaryen doğumlarda anne ve bebek, risk faktörü ile karşılaşabilir. Bu sebeple çok gerekli durumlar haricinde sezaryen doğum gerçekleştirilmemesi önerilir.