Akkuyu nükleer atik ne olacak?

İçindekiler:

  1. Akkuyu nükleer atik ne olacak?
  2. Akkuyu kaç ünite?
  3. Yap sahip ol işlet nedir?
  4. Akkuyu Nükleer Santrali kaç TL?

Akkuyu nükleer atik ne olacak?

9. Nükleer atıklar ne olacak? Nükleer santrallerde elektrik üretimi sonrasında ortaya nükleer atık çıkıyor. Ciddi düzeyde zararlı olan bu atıkları dünyada henüz ortadan kaldırabilecek bir teknoloji ve imkan yok. ... Akkuyu nükleer santralinde ortaya çıkan nükleer atığı Rusya almayacak, atık Türkiye'de kalacak.

Akkuyu kaç ünite?

Buna göre 2026 yılında santral tam kapasite üretime geçecektir. Her biri 1200 MW kapasiteli 4 reaktörden oluşacak Akkuyu Nükleer Santrali, 4800 MW kapasiteye ulaştığında yıllık ortalama 35 milyar kilovatsaat elektrik üretecek.

Yap sahip ol işlet nedir?

Yap-Işlet-Devret (YİD) Modeli, bir kontrat çerçevesinde belirli bir süre için, kanunen sahip olunan bir rant hakkının, yeni bir tesis yatırımı yapılması karşılığında, yatırımı yapma taahhüdünde bulunan başka bir tarafa devredilmesidir.

Akkuyu Nükleer Santrali kaç TL?

Akkuyu Nükleer Santrali'nin kurulum maliyetinin 20 milyar dolar olacağı açıklanmıştır. Bu maliyetin tamamı Rusya Fedarasyonu'na bağlı devlet kurumları tarafından karşılanacak olup maliyetin ödenmesi amacıyla ülkemiz 15 yıl boyunca üretilecek enerjinin yarısına 12,35 dolar-sent/kWh fiyatla alım garantisi vermiştir.