Antep fıstığına aşı ne zaman yapılır?

İçindekiler:

  1. Antep fıstığına aşı ne zaman yapılır?
  2. Antep fıstığı aşısı hangi ağaca Asilanir?
  3. Antep fıstığına hangi ilaçlar atılır?
  4. Çam ağacına aşı olur mu?
  5. Dut aşısı hangi ağaca yapılır?
  6. Menengiç aşısı ne zaman yapılır?
  7. Göz kurdu ilacı ne zaman atılır?
  8. Antep fıstığına bordo bulamacı atılır mı?
  9. Kızılcık ağacına ne aşılanır?
  10. Dut aşısı ne zaman yapılır hangi ayda?

Antep fıstığına aşı ne zaman yapılır?

Aşı yöntemleri ilkbahar, haziran ve erken sonbahar olmak üzere 3 dönemde yapılmıştır.

Antep fıstığı aşısı hangi ağaca Asilanir?

Kısa sürede binlerce menengiç ağacına aşılama yapılmasıyla üretimi artan Antep fıstığı, köylüler için önemli bir geçim kapısı oldu.

Antep fıstığına hangi ilaçlar atılır?

1. Yaprağını dökünce (Sonbahar-Kış) %2.5'luk oranında bordo bulamacı ya da %2,5'luğa eşdeğer hazır metalik bakır uygulanır. 2. Bahar ayında(şubat ayı başı),meyve gözleri ve yaprak gözleri hafif kabarıp açılacakmış gibi olunca; %1.5'lik bordo bulamacı ya da %2,5'luğa eşdeğer hazır Metalik Bakır uygulanır.

Çam ağacına aşı olur mu?

Çam ağaçları için ise hatırlanması gereken kural iğne sayısına göre aşılama yapmaktır. Örneğin, beş iğneli çam türü diğer beş iğneli çam türü üzerine aşılanmalıdır.

Dut aşısı hangi ağaca yapılır?

"Birbirine yakın türleri aşılamamız önemli çünkü aşı uyuşmazlığı dediğimiz olay ortaya çıkıyor. Örneğin yumuşak çekirdekli meyve türleri elma, armut veya portakal üzerine turunç, dut üzerine beyaz dut gibi aşılamalar yapabiliriz.

Menengiç aşısı ne zaman yapılır?

Menactra: 9-23 aylık çocuklara en az 3 ay arayla iki doz, 2 yaşından 11 yaşına kadar olan çocuklara ise tek bir doz şeklinde uygulanır. Nimenrix: 12 aylıktan itibaren çocuklara, ergen ve yetişkinlere tek bir doz şeklinde uygulanır.

Göz kurdu ilacı ne zaman atılır?

ANTEPFISTIĞI GÖZ KURDU KİMYASAL MÜCADELESİ Tomurcuklar patlamadan 20 gün öncesine kadar yumurtalara karşı kış ilaçlaması yapılır. Tomurcuklar patlama döneminde yumurtadan çıkışını tamamlamış 1'nci ve 2'nci dönem tırtıllara karşı nisan ayı başından sonuna kadar ilaçlama yapılır.

Antep fıstığına bordo bulamacı atılır mı?

Antepfıstığı bahçelerinde bordo bulamacı uygulamasına gerek yoktur. Sonbaharda Bordo Bulamacı ile mücadele, Zeytin, Badem ve Sert Çekirdekli Meyve ağaçlarındaki hastalıklar için yapılır. Bunun nedeni, bu ağaçlardaki hastalık etmenleri kışı meyve-sürgün gözlerinde ağacın üzerinde geçirmeleridir.

Kızılcık ağacına ne aşılanır?

Aşılama Doğal ortamda bulunan yabani kızılcık ağaçları çiçeklenme öncesi ilkbaharda budanır. Oluşan bir yaşlı sürgünlere T veya yongalı göz aşısı uygulanır. ➢ Tohumdan elde edilen veya dip sürgünlerinden elde edilen çöğürlerin aşılanması yoluyla kızılcık fidanları elde edilir.

Dut aşısı ne zaman yapılır hangi ayda?

Bahçede yer alan yabani olarak çıkmış dut ağaçlarına göz aşısı ile çeşitlerini değiştiriyoruz. Bu şekilde aşıyı eylül ayı sonuna kadar yapabilirsiniz.