Ağızdan salya akması nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Ağızdan salya akması nasıl tedavi edilir?
  2. Ağızda salya akması neden olur?
  3. Ağızdan salya akması orucu bozar mı?
  4. Ağızda icinde kalan yemek parçası orucu bozar mı?

Ağızdan salya akması nasıl tedavi edilir?

Uyurken ağızdan salya akması çözümü çok basittir. Gece yastığınızı yükseltebilir, sırt üstü yatabilir ve burundan nefes almayı alışkanlık haline getirerek salya akmasını önemli ölçüde azaltabilirsiniz.

Ağızda salya akması neden olur?

Dr. Vedat Göral “Yanlış uyku pozisyonu, reflü, bazı diş ve ağız problemleri, kafa travmaları, Parkinson, alerjiler, yemek borusu kanserleri, bazı ilaçlara ait yan etkiler, sinir sistemi bozuklukları ve bağırsak parazitleri gece uykusunda ağızdan su gelmesine neden olabilir” dedi.

Ağızdan salya akması orucu bozar mı?

107- Ağızdan dışarı çeneye doğru iplik halinde sarkan ve ağızdan kopup ayrılmayan ağız salyasını içeriye çekip yutmak da orucu bozmaz. Çünkü bu halde henüz ağızdan çıkmamış sayılır. Bunun gibi, herhangi bir sebeble ağızdan çıkıp yine ağıza girerek boğaza giden bir su ile de oruç bozulmaz.

Ağızda icinde kalan yemek parçası orucu bozar mı?

SORU: diş arasında kalan kırıntı, tükürük ile boğazdan aşağı inerse, oruç bozulur mu? Cevap: Diş aralarında kalan ve dışarı atılmasından âciz kalman bir şey, tükürük akıntısıyla birlikte karına giderse muaf sayılır. Ama bu şey, dışarı atmak mümkün olduğu halde, atılmaz da tükürükle beraber yutulursa oruç bozulur.