B sınıfı ehliyet ile ATV Kullanılır mı?

İçindekiler:

  1. B sınıfı ehliyet ile ATV Kullanılır mı?
  2. B1 ehliyet hangi ATV?
  3. B1 ehliyet ATV kullanabilir mi?
  4. Atvde kask zorunlu mu?
  5. T1 hangi ehliyet?
  6. Off Road ATV ehliyet gerekir mı?

B sınıfı ehliyet ile ATV Kullanılır mı?

On-road ve Off-road olarak kategorize edilen atv motosikletler, B sınıfı sürücü ehliyeti ile kullanılabiliyor.

B1 ehliyet hangi ATV?

ATV B1 Motosiklet Ehliyet Belgesi / Dört Tekerlekli Motosiklet; net motor gücü 15 KW'ı, net ağırlığı 400 KG'ı, yük taşımacılığında kullananlar için net ağırlığı 550 KG'ı geçmeyen dört (4) tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.

B1 ehliyet ATV kullanabilir mi?

Eskiden ATV kullanmak isteyen bir sürücü için A2 sınıfı ehliyet yetiyordu, ancak günümüz de bu aracı kullanmak isteyen sürücünün B1 sınıfı ehliyet alması gerekiyor. Yani B1 sınıfı ehliyetiniz yoksa ATV kullanmanız ceza yemeniz anlamına gelecektir. B1 sınıfı ehliyet alabilmek için ilk şart 16 yaşını doldurmuş olmaktır.

Atvde kask zorunlu mu?

4 tekerlekli olduğu için de kask zorunluluğu da yok.

T1 hangi ehliyet?

a) T1 yetki belgesi: Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yolcu terminali işletmeciliği yapacaklara, b) T2 yetki belgesi: Büyükşehir Belediyesi sınırları dışında kalan yerleşim birimlerinde yolcu terminali işletmeciliği yapacaklara, c) T3 yetki belgesi: Eşya terminali işletmeciliği yapacaklara, verilir.

Off Road ATV ehliyet gerekir mı?

Eğer off-road için kullanacağınız araç atv (quad) ise trafiğin olduğu alanlara çıkmadığınız takdirde gerek yok. Ancak off-road donanımlı ruhsatlı ve plakalı bir arazi aracı kullanıyorsanız ehliyete ihtiyacınız var.