Sultaniye nerenin üzümü?

İçindekiler:

  1. Sultaniye nerenin üzümü?
  2. Çekirdeksiz üzüm nerede yetişir?
  3. Red Globe nerede yetişir?
  4. Mor üzüm nerede yetişir?
  5. Dimrit üzümü nerede yetişir?

Sultaniye nerenin üzümü?

SULTANİYE Etli ve çekirdeksiz bu beyaz üzüm, Manisa ve Denizli taraflarında yetiştiriliyor. Aslında sofralık ve kurutmalık olarak da tüketiliyor. Manisa'da, Akdeniz ikliminin etkisi altındaki 200 metre yüksekliğindeki oldukça verimli kumlu topraklarda yüksek telli terbiye sistemi uygulanarak dikiliyor.

Çekirdeksiz üzüm nerede yetişir?

Sofralık üzüm üretme oranı yüzde 25 olan Türkiye'nin, 150-200 bin ton civarında ihracatı var. Bunun yüzde 90'ını sultaniye çekirdeksiz üzüm oluşturuyor. Bu çeşit, sadece Manisa bölgesinde ve ağırlıklı olarak da Alaşehir, Sarıgöl, Salihli ve Saruhanlı ilçelerinde yetiştiriliyor.

Red Globe nerede yetişir?

Salkımları konik olup yaklaşık gram ) gelmektedir. Salkım şekli yuvarlak olup sıklığı dolgundur. Olgunlaşma orta olup Akdeniz , Marmara ve Ege için tavsiye edilir.

Mor üzüm nerede yetişir?

Mor üzüm yöresel bir çeşit olduğu için başka bölgelerde istenilen verim ve kalite alınamadı. Çünkü bu üzüm Akdeniz bölgesine has bir çeşitti. Mor rengi ve aromayı sadece Antalya bölgesinde alıyor."

Dimrit üzümü nerede yetişir?

Bunun dışında Dimrit, genellikle kupajlarda kullanılır. Gülşehir ilçesinde yetişen dimrit üzümü, "ağ dirmit" diye bilinir. Burdur yöresinde de bu üzümden yetiştiği bilinmektedir.