El Cezire kime ait?

İçindekiler:

  1. El Cezire kime ait?
  2. Al Jazeera nerededir?
  3. El Cezire Bölgesi'nin fatihi kimdir?
  4. El Cezire nereye bağlı?
  5. El Cezire ne demek?
  6. Hz Ömer döneminde Cezire bölgesinde kimlerle mücadele edilmiştir?

El Cezire kime ait?

Al Jazeera (Arapça الجزيرة okunuşu: El Cezire, Türkçe: Ada), Katar merkezli bulunan bir haber kanalı. Kanal ilk olarak yalnızca Arap dünyasına ilişkin güncel haberler le yayına başlamış olsa da, o zamandan günümüze gelene dek başka tematik kanalları da bünyesinde bulunduran bir ağ hâline gelmiştir.

Al Jazeera nerededir?

Al Jazeera English, Katar merkezli Al Jazeera kanalına ait uluslararası bir haber kanalıdır.

El Cezire Bölgesi'nin fatihi kimdir?

Neticede el-Cezire Bölgesi'nin bir kısmı 18/639 yılında İyad b. Ğanm komutasında- ki İslâm ordusu tarafından fethedildi. ... Bölgenin fethi, Müslümanlar için birçok açıdan önem taşıyordu. Bizans'ın içinde bulunduğu siyasî istikrarsızlık, en çok da sınır bölgesi el-Cezire'de hissediliyordu.

El Cezire nereye bağlı?

el-Cezîre Anadolu-Irak-Suriye bölgelerini birbirine bağlaması itibariyle büyük bir tarihî ve stratejik öneme sahiptir. Bugün bölgenin kuzey yarısı Türkiye, güney yarısı ise Suriye ve Irak topraklarında bulunmaktadır. Bağdat demiryolu buradan geçer, burası aynı zamanda Münbit Hilâl'in orta kısmını teşkil eder.

El Cezire ne demek?

Al Jazeera (Arapça: الجزيرة, romanize: El Cezire; anlamı: Ada), Katar merkezli bir haber kanalı. Kanal ilk olarak yalnızca Arap dünyasına ilişkin güncel haberlerle yayına başlamış olsa da, o zamandan günümüze gelene dek başka tematik kanalları da bünyesinde bulunduran bir ağ hâline gelmiştir.

Hz Ömer döneminde Cezire bölgesinde kimlerle mücadele edilmiştir?

Bu dönemde bölgede meydana gelen en önemli iki olay Sıffîn Savaşı ve Hz. Ali'nin öldürülmesidir. Muâviye halife olunca Suriye ve el-Cezîre'ye Nu'mân b. Beşîr'i vali tayin etti. Onun valiliği Muâviye'nin ölümüne (60/680) kadar devam etmiştir.