Bezdeki pas lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Bezdeki pas lekesi nasıl çıkar?
  2. Taştaki pas lekesini ne çıkarır?
  3. Derzdeki lekeler nasıl çıkar?
  4. Mat seramik nasıl Parlatilir?
  5. Yer karoları nasıl Parlatilir?
  6. Fayanstaki pas nasıl temizlenir?

Bezdeki pas lekesi nasıl çıkar?

Pas lekesinin üzerine bir miktar limon sıkın ve kurumasını bekleyin. Kuruyan giysinizi soğuk su ile durulayın. Pas lekesi olan kumaşın üzerine beyaz sirke dökün ve emmesini sağlayın. Limon da olduğu gibi aynı şekilde kuruyunca soğuk su ile yıkayın.

Taştaki pas lekesini ne çıkarır?

Özellikle fayans üzerinde oluşan ve kurtulmanın zor olduğu düşünülen pas lekelerinden kurtulmak için akla ilk gelen yöntem asitli temizleyiciler olsa da, aslında bu lekeleri en hızlı ve en kolay temizleyen madde limon suyudur.

Derzdeki lekeler nasıl çıkar?

Kullanılmış, eski bir diş macununu, temizlemek istediğiniz derzlere sıkın ve 15 dakika kadar zeminde kalmasını sağlayın. 15 dakika sonra eski bir diş fırçası ile bu boşlukları fırçalayın. Diş macununun içinde yer alan temizleyici maddeler, fayans aralarındaki leke ve kirleri yok edecek kadar etkilidir.

Mat seramik nasıl Parlatilir?

Bir sprey şişesine sirke koyun ve bu spreyi fayans yüzeyine sıkın, 10 dakika kadar bekleyin ve saf su ile yıkayın. Ardından fayansları görseldeki gibi yumuşak bir mikrofiber bez ile kurulayın. Bu metodu kullanarak, fayans yüzeylerini hem temizlemiş hem de dezenfekte etmiş olursunuz.

Yer karoları nasıl Parlatilir?

Seramik veya porselen karoları temizlemek için, çok amaçlı, bulaşık sabunu veya basit beyaz sirke olsun, neredeyse her türlü temizleyiciyi kullanılır.
  1. Temizliğe tozları vakumlayarak başlayıp, ardından silebilirsiniz.
  2. Hangi deterjanı kullanırsanız kullanın kesinlikle çok olmamalı, miktarı iyi ayarlanmalı.
Daha fazla öğe...

Fayanstaki pas nasıl temizlenir?

Limon içinde bulundurduğu asit ile beraber paslı bölgeyi yumuşatmakta ve kolayca çıkmasına olanak vermektedir. Eğer daha derin bir pas lekesi var ise o zaman limon suyu yerine diş macunu kullanılabilir. Sert kıllı bir fırça ile beraber diş macununu fayansın üzerindeki pas kısımda kullanmak yeterlidir.