İftira davası nasıl sonuçlanır?

İçindekiler:

  1. İftira davası nasıl sonuçlanır?
  2. Haddi kazf cezası nedir?
  3. Iftiraya uğrayan memur ne yapmalı?
  4. Haddi kazf ne demektir?
  5. İftira ne demek din kültürü?

İftira davası nasıl sonuçlanır?

İftira Suçu ve Suçun Tamamlanma Anı İftira suçunun tamamlanma anı hukuka aykırı isnat edilen fiilin kamu makamlarına bildirimi ve bu makamların öğrenmesiyle tamamlanır. Soruşturmaya veya idari yaptırım kararı uygulamaya yetkili kamu makamlarının hukuka aykırı isnadı öğrenmesi yeterlidir.

Haddi kazf cezası nedir?

Kazf suçu sabit olduğu takdirde suçluya bedenî ceza olarak celde (sopa) cezası uygulanır; mânevî ceza olarak da şahitliği kabul edilmeyen güvenilmez bir kişi sayılır. ... Kazf suçlusuna verilecek mânevî ceza ise onun güvenilirlik niteliğini kaybetmesi, mahkemelerde şahitliğinin kabul edilmemesidir.

Iftiraya uğrayan memur ne yapmalı?

İFTİRAYA UĞRAYAN MEMUR NASIL KORUNUR? Konuyla ilgili yasal düzenlemelere göre, yapılan soruşturma veya yargılama sonucunda memurun iftiraya uğradığı ortaya çıktığında; Merkezde bu memurun en büyük amiri (illerde ise vali), isnatta bulunanlar hakkında kamu davası açılmasını Cumhuriyet Savcılığından ister.

Haddi kazf ne demektir?

Namuslu birine suç atma! Sözlükte "herhangi bir şeyi atmak" anlamına gelen kazf fıkıhta haddi gerektiren belirli suçlardan birinin adı olup "muhsan olan bir kimseye zina ithamında bulunmak veya nesebini reddetmek" şeklinde tanımlanır.

İftira ne demek din kültürü?

Kur'ân-ı Kerîm'de iftira ve aynı kökten çeşitli kelimeler elli dokuz yerde geçmekte olup bunların çoğunda, "Allah hakkında yalan uydurma, O'nun birliği, yetkinliği ve aşkınlığı ile bağdaşmayan iddialar ileri sürme" mânasında yer almaktadır (meselâ bk. Âl-i İmrân 3/94; el-En'âm 6/21, 93, 144). ...