Yara akıntısı abdesti bozar mı?

İçindekiler:

  1. Yara akıntısı abdesti bozar mı?
  2. Burundan siyah sümük gelirse ne olur?
  3. Çok sümük neden oluşur?
  4. Koyu sarı sümük neden olur?

Yara akıntısı abdesti bozar mı?

Yaradan çıkan irin ve sarı su da böyledir. Çıktığı yerin dışına kendiliğinden dağılmayan bu sıvıların silinmesi halinde de abdest bozulmaz. Şâfiî ve Mâlikîler'e göre idrar ve dışkı yolları hariç vücuttan çıkan kan ve benzeri sıvı maddeler abdesti bozmaz.

Burundan siyah sümük gelirse ne olur?

Beyaz, yeşil veya sarıysa, muhtemelen burun akıntısı yaşıyorsunuz demektir. Cıvık bir dokuysa soğuk algınlığı veya enfeksiyonların gerçek bir belirtisidir. Semptomlar 2 haftadan uzun sürerse mutlaka doktora görünmelisiniz. Yeşil ya da neredeyse siyah olursa, mutlaka bir doktora görünmelisiniz.

Çok sümük neden oluşur?

Soğuk algınlığı, grip, alerjiler ve çeşitli tahriş edici maddeler burun akıntısına neden olabilir. Burun akıntısının daha az yaygın nedenleri arasında polipler, yabancı cisim, tümör veya migren benzeri baş ağrıları olabilir. Burun akıntısının nedenleri arasında şunlar vardır: Akut sinüzit (sinüs enfeksiyonu)

Koyu sarı sümük neden olur?

Koyu ve sarımsı veya yeşilimsi sarı akıntı mikrobik (bakteriyel) iltihabı gösterir. Kafa travması sonrasında başlayan sulu, şeffaf akıntı kafa tabanında bir kırık oluştuğunun ve beyin omurilik sıvısı kaçağının belirtisi olabilir.