Deri altinda kanama neden olur?

İçindekiler:

  1. Deri altinda kanama neden olur?
  2. Çocuklarda Peteşi neden olur?
  3. Hematom nedir neden olur?
  4. İç kanama nasıl belli olur?
  5. Hemofili hastalığı iyileşir mi?

Deri altinda kanama neden olur?

Deri altı kanaması, kanın doğru bir şekilde pıhtılaşmaması sebebiyle ortaya çıkan ve nadir olarak görülen hastalıklardan bir tanesidir. İmmün Trombositopenik Purpura (İTP) olarak da adlandırılmaktadır. Deri altı kanaması kendini deri içinde kanama ile oluşan kırmızı-mor renkte döküntüler şeklinde gösterir.

Çocuklarda Peteşi neden olur?

Damar içerisindeki bulunan kırmızı kan hücrelerinin deri altı dokulara çıkması sonucu ortaya çıkar. Genellikle travma, yaralanmalar, infeksiyonlar, iltihabi değişiklikler, dokuların bütünlüğünü bozan durumlar kanın pıhtılaşma sisteminde herhangi bir sorun olmadan purpuraya neden olur.

Hematom nedir neden olur?

Cilt üzerinde veya alt dokulardaki kan damarlarında oluşan kanamalara hematom adı verilmektedir. Bu kanamalar travma veya yaralanmalar sonucunda meydana gelebilmektedir. Normal bir bölgede damarın dışında kanama başladığı zaman bu kanamanın durdurulması için kan pıhtısı oluşmaktadır.

İç kanama nasıl belli olur?

İç kanama belirtileri;
  1. Nefes Darlığı
  2. Şiddetli baş ağrısı
  3. Karın ağrısı
  4. Göğüs ağrısı
  5. Mide bulantısı
  6. Kusma.
  7. Uyuşma.
  8. Akut görsel problemler.
Daha fazla öğe...

Hemofili hastalığı iyileşir mi?

Hafif hemofili—Hafif hemofilide genellikle replasman tedavisi gerekmez. Fakat bazen vücudun Faktör VIII düzeyini yükseltmek için DDAVP verilir. Orta derecede hemofili—kanama ortaya çıktığında ya da belli aktiviteler yaparken ortaya çıkabilecek kanamayı önlemek için replasman tedavisine gereksinim duyabilirsiniz.