Lisans mezunu komiser yardımcısı nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. Lisans mezunu komiser yardımcısı nasıl olunur?
  2. Lisans mezunu polis olmak için kpss'den kaç puan almalı?
  3. Lisans diplomasıyla polis Olunur mu?
  4. Polis Akademisi'ne Giriş Şartları?
  5. Polis Akademisi için kaç puan gerekir?

Lisans mezunu komiser yardımcısı nasıl olunur?

Bu kişiler üniversite mezuniyetlerinden sonra KPSS sınavına girerler. Sınavda başarılı olmalarının ardından PAEM'de eğitimlere katılmak için başvuru yapabilirler. PAEM'de eğitimlerini tamamlayan bu kişiler yardımcı olarak görevlerine başlarlar.

Lisans mezunu polis olmak için kpss'den kaç puan almalı?

POMEM alımları için İçişleri Bakanlığının belirlediği tarihlerde ve Emniyet Genel Müdürlüğünün gerçekleştireceği sınavda, KPSS'de Lisans mezunları P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları ise P93 puan türünden (70,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmalı.

Lisans diplomasıyla polis Olunur mu?

Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliği'nin 5. maddesi gereği; “Yüksekokullara, 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanununun 10 uncu maddesinde belirtilen eğitim kurumlarından (Lise ve dengi okullardan) mezun olanlar başvurabilirler.” hükmü gereğince ön lisans mezunları da lise mezunu kapsamında sınava alınmaktadır ...

Polis Akademisi'ne Giriş Şartları?

PMYO Giriş Yönetmeliğinin 8. maddesi gereği; “18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş geçerli olmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ekim tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış, bayan ve askerlik yapmayan erkek adaylar için 24 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek ...

Polis Akademisi için kaç puan gerekir?

YKS'nin ilk testi olan TYT'den 150 puan barajını geçen adaylar, Polis Meslek Yüksek Okulu'nu tercihlerine ekleyebiliyor.