Tükenmez kalem nasıl çıkar kumaştan?

İçindekiler:

  1. Tükenmez kalem nasıl çıkar kumaştan?
  2. Kumaştaki mürekkep lekesi nasıl çıkar?
  3. Derinin üzerindeki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?
  4. Deri çanta Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

Tükenmez kalem nasıl çıkar kumaştan?

Kıyafette Tükenmez Kalem Lekesi Bu gibi olası durumlarda en hızlı çözüm ise ılık su ve leke çıkarıcı deterjanlarda yatıyor. Deterjan eklenmiş ılık suya batırılan ve bir süre bekletilen kıyafetler lekeden büyük ölçüde arınırken; kurumuş tükenmez kalem lekesi gibi inatçı lekeler biraz daha uğraştırabiliyor.

Kumaştaki mürekkep lekesi nasıl çıkar?

Mürekkep sıvısı yoğunsa öncelikle beyaz ve temiz bir kuru bez veya kağıt havluya lekeyi emdirin. Sonra hazırlamış olduğunuz bir bardak su ve ağartıcı içermeyen sıvı çamaşır deterjanı karışımını temiz bir bez veya kağıt havlu yardımıyla lekeli bölge üzerine tamponlayın (ovmadan bastırın). Giysiyi ılık suyla yıkayın.

Derinin üzerindeki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

-Limon kolonyası kullanarak, tükenmez kalem lekesini çıkarabilirsiniz. -Bunun dışında derinin olduğu yere vazelin sürüp ardından asetonla tükenmez kalem lekelerini çıkarmayı deneyebilirsiniz. -Diğer yöntem ise deriye zarar vermeyen süt ve sirke karışımıdır. Yarım bardak sirke ve yarım bardak sütü karıştırın.

Deri çanta Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

Çantaya bulaşan kalem lekesi için ılık su ve arap sabun kullanılabilir aynı zamanda eczaneden temin edilen izopropil alkolde etkili bir leke çıkarıcıdır.