Ölen eşin emekli maaşı ne zaman bağlanır?

İçindekiler:

  1. Ölen eşin emekli maaşı ne zaman bağlanır?
  2. Ölüm eş aylığı ne kadar?
  3. Ölüm aylığına Nasıl Başvurulur?
  4. Cenaze ödeneği için nereye başvurulur?
  5. Ölüm maaşı ne kadar?

Ölen eşin emekli maaşı ne zaman bağlanır?

Maaşın bağlanması için sigorta kurumuna en az 5 yıl prim yatırılmış olması gerekir. Ölen eşten maaş alan dul eş yeniden evlenirse ölüm aylığı kesilir. İkinci eş de ölürse sadece bir eşten aylık bağlanır. Sigortalı olarak çalışan bir kişinin ölümü sonrası geride kalanlara ölüm aylığı bağlanır.

Ölüm eş aylığı ne kadar?

Sigortalının eşine bağlanacak ölüm aylığı sigortalı için hesaplanan aylığın % 50'sidir. Şayet sigortalının hak sahibi durumunda çocuğu yoksa hak sahibi eşine % 75 oranında aylık bağlanır. Çocukların her birine bağlanacak aylığın oranı ise % 25'dir.

Ölüm aylığına Nasıl Başvurulur?

Cenaze ödeneği başvurusu, hak sahipleri tarafından ölüm tarihini gösteren bir dilekçe aracılığıyla sosyal güvenlik il müdürlüğüne veya sosyal güvenlik merkezine yapılmaktadır. Sigortalının ölüm tarihinin nüfus kütüğüne işlenmemiş olması gibi durumlarla karşılaşılabilmektedir.

Cenaze ödeneği için nereye başvurulur?

BAŞVURU NEREYE YAPILIR? Cenaze yardım parası alabilmek için, başvurular Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne veya Sosyal Güvenlik Merkezine yapılmaktadır.

Ölüm maaşı ne kadar?

% 60 olan aylık bağlama oranı sigortalının 81 gün arasında primi ödenen her 360 gün için 2 9000 günden sonra ödenen her 360 gün için de 1 5 artırılır. Bakıma muhtaç durumda malüllük aylığı almakta iken vefat eden sigortalının hak sahiplerine bağlanacak ölüm aylığı oranı % 60'dır.