65 yaş aylığı başvuru sonucunu nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. 65 yaş aylığı başvuru sonucunu nasıl öğrenebilirim?
  2. Yaşlılık maaşı nasıl hesaplanır?
  3. 65 yaş aylığı nereden bağlanıyor?
  4. Yaşlılık aylığı ne zaman bağlanır?
  5. Yaşlılık aylığına hak kazanma koşulları nelerdir?

65 yaş aylığı başvuru sonucunu nasıl öğrenebilirim?

PTT 65 yaş maaşı yattı mı sorusuna aradığınız yanıtlara şu kanallar üzerinden ulaşabilirsiniz:
  1. PTT şubeleri.
  2. PTT web sitesi.
  3. SGK web sitesi.
  4. E-Devlet.
  5. Alo 144 Sosyal Yardım Hattı

Yaşlılık maaşı nasıl hesaplanır?

Aylık bağlama oranı, 4447 sayılı Kanunla getirilen düzenlemeye göre, sigortalının tahsis talep tarihi itibariyle tespit edilen toplam prim ödeme gün sayısının ilk 3600 gününün her 360 günü için %3.5, sonraki 5400 günün her 360 günü için %2 ve daha sonraki her 360 gün için %1.5 oranlarının toplamı alınarak bulunmaktadır ...

65 yaş aylığı nereden bağlanıyor?

Vatandaşlar öncelikle Valilik veya Kaymakamlıklara bağlı defterdarlık veya mal müdürlüklerinden BAŞVURU EVRAKLARI alınır. İl veya ilçe idare kurulu tarafından verilen muhtaçlık kararı belgeleri alınır. Alınan belgeler SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) - Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü'ne teslim edilir.

Yaşlılık aylığı ne zaman bağlanır?

3-Yaşlılık aylığı ne zaman başlar? Sigortalıların aylığa hak kazanma şartlarını yerine getirmeleri halinde aylıkları, yazılı istek tarihini takip eden aybaşından itibaren başlamaktadır.

Yaşlılık aylığına hak kazanma koşulları nelerdir?

- Kadın ise 50, erkek ise 55 yaşını doldurmamış olmakla beraber, kadın ise 20, erkek ise 25 yıldan beri sigortalı bulunması ve en az 5000 gün, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olma şartlarını yerine getirenler, yaşlılık aylığına hak kazanacaklardır.