52 gecesinde ne yapılır?

İçindekiler:

  1. 52 gecesinde ne yapılır?
  2. Bayramda mezarlıkta hangi dua okunur?
  3. Mezar başında telefondan Yasin okunur mu?
  4. Cenaze 52 si ne demek?
  5. Mezarliga abdestli gitmek şart mi?
  6. Mezarlığa kimler giremez?

52 gecesinde ne yapılır?

Ölünün ardından yapılan belli günler: Ölü ardından giysileri fakirlere dağıtılır veya yakılır. Evde tutulmaz. Cenazenin gömüldüğü kırkıncı gün “kırk mevlidi” okutulur. Ölünün gömüldüğü 52'nci gün mevlit ve Yasin suresi okutulur; o gün ölünün etinin kemiğinden ayrıldığına inanılmaktadır.

Bayramda mezarlıkta hangi dua okunur?

* Kabir ziyaretinde Bakara suresinin başı ve sonu, Yasin-i şerif, Tebareke, Tekasür, İhlas-ı şerif, Fatiha ya da bilinen sureler okunup ölmüş olan bir kimsenin ruhuna hediye edilir.

Mezar başında telefondan Yasin okunur mu?

Özellikle tuvalette telefonun ayet veya sure okunarak çalması doğru değil. Dinen caiz olmadığı gibi insanlarca da hoş karşılanmaz. ... Mezar başında Yasin suresini telefon aracılığı ile okutuyorlar. Bunun hiçbir sakıncası yoktur, aksine ölen kişinin ruhuna dua okutulduğu için hem ölen, hem de okutan için sevaptır.”

Cenaze 52 si ne demek?

"Ölen bir müslümanın usulüne göre yıkanıp kefenlenmesi ve cenaze namazının kılınarak defnedilmesi farzdır. Bunun dışında yapılması gereken 7'nci, 40'ıncı ve 52'nci gün veya bunların duası gibi zaman ve şekle bağlanmış bir görev yoktur. Bunların hiçbir dini dayanağı da bulunmamaktadır.

Mezarliga abdestli gitmek şart mi?

Bütün kabristanları ziyâret etmek müstehaptır, fakat kabristanı ziyâret etmek için abdestli olmak şart değildir. Zirâ Nebi -sallallahu aleyhi ve sellem-'in şu genel emri buna delildir: زُورُوا الْقُبُورَ، فَإِنَّهَا تُذَكِّرُكُمُ الْآخِرَةَ. [ رواه مسلم في صحيحه ] "Kabirleri ziyâret edin.

Mezarlığa kimler giremez?

Herhangi bir zorunluluğu yoktur. Şu durumda kişi abdestsiz olarak da kabirleri ziyaret edebilir. Abdestsiz olan kişiye sen ziyaret etme denilmez. Âdetli kadın da kabir ziyareti yapabilir.