Göbek fıtığı ameliyatından sonra korse takılır mı?

İçindekiler:

  1. Göbek fıtığı ameliyatından sonra korse takılır mı?
  2. Fıtık ameliyattan olduktan sonra tekrarlar mı?
  3. Göbek fıtığı nüks eder mi?
  4. Kapalı göbek fıtığı ameliyatı nasıl yapılır?

Göbek fıtığı ameliyatından sonra korse takılır mı?

Göbek fıtığı ameliyatı sonrası korse kullanımı, kişilerin iyileşme süresinin azalmasına yardımcı olur. Göbek fıtığı korsesi kullanan bireylerde fıtığın tekrardan oluşma ihtimalinin azaldığı gözlemleniyor.

Fıtık ameliyattan olduktan sonra tekrarlar mı?

Fıtık nüks (tekrar etme) oranı değişkendir fakat ameliyat sonrası 10 yıl içinde tekrar riski %1-3 kadar düşük düzeylerdedir. Birçok fıtık onarımdan sonraki 2 yıl içinde nüks eder. Genelde nükler gerilimsiz onarımlarda düşük, anatomik onarımlarda yüksektir.

Göbek fıtığı nüks eder mi?

Kasık ve göbek fıtığı ameliyatlarından sonra fıtığın tekrarlama yani nüks etme oranı genel olarak %10'un altında değildir. Yani her 10 ameliyattan en az 1'i bu anlamda başarısız sonuçlanmaktadır. Bu oran spesifik fıtık merkezlerinde ve özellikle fıtık ameliyatı yapan cerrahlar için ise %1'in hatta %0,5'in altındadır.

Kapalı göbek fıtığı ameliyatı nasıl yapılır?

Göbek fıtığı için yapılan kapalı ameliyatlarda delikler hastanın bel bölgesinden ve kolayca gözükmeyecek bir yerden yapılır. Buradan verilen gaz ile karın içi basınçla şişirilir ve fıtık ameliyatı yapılır. Kesi yerleri bir süre sonra kaybolur.