Cipralex hangi durumlarda kullanılır?

İçindekiler:

  1. Cipralex hangi durumlarda kullanılır?
  2. Citoles nasıl bir ilaç?
  3. CIPRALEX hangi grup ilaç?
  4. Cipralex aç mı tok mu?
  5. CIPRALEX günde kaç tane alınmalı?

Cipralex hangi durumlarda kullanılır?

Sosyal anksiyete bozukluğu bir kaygı bozukluğu çeşitidir ve tedavisinde Cipralex sıklıkla kullanılabilmektedir. Bunların yanı sıra yaygın anksiyete bozukluğu, takıntı bozuklukları, sinirlilik, premenstrüel disforik bozukluk, davranış kontrolünde bozukluk tedavisinde de Cipralex kullanılmaktadır.

Citoles nasıl bir ilaç?

Citoles (essitalopram), depresyon ve anksiyete tedavisinde kullanılan reçeteli bir antidepresandır. Seçici serotonin geri alım inhibitörü grubunda yer alır. Beyindeki serotonin miktarını arttırarak zihinsel dengenin korunmasına yardımcı olur. Citoles, bazı durumlarda panik atak tedavisi için de reçete edilebilir.

CIPRALEX hangi grup ilaç?

Cipralex (essitalopram), seçici serotonin geri alım inhibitörü grubundan bir antidepresandır. Beyindeki serotonin miktarını arttırarak zihinsel dengenin korunmasına yardımcı olur. Çoğunlukla depresyon ve anksiyete tedavisinde kullanılsa da, panik atak için reçete edilebilmektedir.

Cipralex aç mı tok mu?

Cipralex nasıl kullanılmalı?
  1. Cipralex'i ya da tok karna içebilirsiniz.
  2. Tabletleri bol su ile için. ...
  3. İlacınızı her gün aynı saatte, sabah veya gece yatmadan önce alın. ...
  4. İlacı her zaman doktorunuzun belirttiği şekilde kullanın. ...
  5. Dozu atlarsanız, tamamlamak için çift doz almayın.
Daha fazla öğe...

CIPRALEX günde kaç tane alınmalı?

Yaygın anksiyete bozukluğu (sürekli, aşırı ve durumla uygun olmayan bir kaygı durumu) CIPRALEX'in tavsiye edilen dozu günde tek doz 10 mg'dır. Doz, doktorunuz tarafından günde en fazla 20 mg'a yükseltilebilir.