Gib den neden mesaj gelir?

İçindekiler:

  1. Gib den neden mesaj gelir?
  2. Vergi dairesinden gelen tebligat nedir?
  3. E tebligatlara nasıl bakılır?
  4. Ketsıs nedir?
  5. Tebligat haber kağıdı niçin gelir?
  6. Vergi dairesinden tebligat geldi ne yapmaliyim?
  7. Tebligatlar nereden görebilirim?
  8. Detsis açılımı nedir?

Gib den neden mesaj gelir?

Ayrıca, Başkanlıkça mükelleflerin vergi mevzuatından doğan hakları ve ödevleri konusunda tam, doğru, zamanında ve eksiksiz olarak bilgilendirilmesi, GİB tarafından belirlenen sürekli ve geçici yükümlülükler nedeniyle vadesi geçmiş vergi borcu bulunan mükelleflere ilişkin cebri tahsilat aşamasına geçmeden önce son kez ...

Vergi dairesinden gelen tebligat nedir?

VERGİ İDARELERİNDEN NE TÜR TEBLİGATLAR GELİR? ... Yine vergi mükellefleri için vergi dairelerinden gelen tebligatların başında “vergi ve ceza ihbarnameleri” gelmektedir. Bu ihbarnameler genellikle mükellef hakkında yapılan bir inceleme üzerine bulunan matrah farklarının mükellefe bildirilmesi niteliğindedir.

E tebligatlara nasıl bakılır?

Konuyla ilgili bilgiye http://etebligat.ptt.gov.tr/ adresinden erişilebilir. E-Apostil sistemine https://www.eapostil.gov.tr​/ adresinden erişebilirsiniz.

Ketsıs nedir?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, elektronik tebligatlar için Maliye Bakanlığı'nın Kurumsal Elektronik Tebligat Sistemi'ni (KETSİS) kullanmaya başlamıştır. ... Gümrük ve Ticaret Bakanlığı şimdiye kadar elektronik tebligatları Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) yolu ile yapmaktaydı.

Tebligat haber kağıdı niçin gelir?

Mahkeme, Cumhuriyet Savcılığı veya icra dairelerinden size gelen her “kağıt” resmi bir işlem hakkında size bilgi vermek için gönderilmiştir. Bu kurumlar tarafından gönderilen kağıda “tebligat” adı verilir.

Vergi dairesinden tebligat geldi ne yapmaliyim?

Vergi dairesinden tarafınıza tebliğ edilen bir ödeme emri var ise, bu ödeme emrinin tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde ödeme emrinde belirtilen borcu ödemeli veya “mal bildiriminde” bulunmalısınız.

Tebligatlar nereden görebilirim?

Tebligat sorgulama işlemi hem PTT hem de E Devlet'in resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak cep telefonunuza gönderilen 13 haneli barkod numarası ile tebligat sorgulama ve takibini yapabilirsiniz. gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin.

Detsis açılımı nedir?

Devlet Teşkilatı Merkezi Kayıt Sistemi (DETSİS)