Evde tencerede salça nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Evde tencerede salça nasıl yapılır?
  2. Kolay Domates salçası nasıl olur?
  3. Evde en kolay biber salçası nasıl yapılır?
  4. Domates salçası ne kadar kaynatılır?
  5. Kaynatmadan domates salçası nasıl yapılır?
  6. Domates salçası kaynatmadan yapılır mı?

Evde tencerede salça nasıl yapılır?

Kabukları çıkana kadar elinizle ovalayın. Daha sonra domatesli biber karışımını geniş bir tencere içine koyun. Üzerine 2 yemek kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 2 çay bardağı kadar zeytinyağı ekleyin. Koyulaşana kadar karıştırarak, orta ateş üzerinde pişirin.

Kolay Domates salçası nasıl olur?

Böldüğünüz domatesleri derin bir kaba aktarın. Kabuklarından ayrılması için birkaç gün kapta bekletin ve ara sıra tahta kaşıkla karıştırın. 3-4 gün sonra domatesleri ince delikli bir süzgeç yardımıyla domatesleri çekirdeklerinden ayırın. Kabuğundan ve çekirdeğinden ayrılan domatesler kırmızı bir püre haline gelecektir.

Evde en kolay biber salçası nasıl yapılır?

Çekirdekleri kısımlarını çıkartın. Zedesiz ve etli biberleri gelişigüzel iri parçalar halinde doğrayın. Aralarına az miktarda kaya tuzu serperek derin ve kapaklı bir tencereye yerleştirin. Çok az sıcak su ilavesiyle kapağı kapalı tencerede 20 dakika kadar pişirin.

Domates salçası ne kadar kaynatılır?

Ezilen domatesler (tencere üstüne konmuş) süzgeçten geçirilir kabukları ve çekirdeklerinden ayrılmış olur. Süzgeçten geçen domatesleri ocağa koyup tuzu, yağı ilave edip karıştırarak koyulaşıncaya yaklaşık 2 saat kadar pişirilir.

Kaynatmadan domates salçası nasıl yapılır?

Doğradığımız domatesi 5 kiloluk 5 plastik pet kavanoza bölüştürüyoruz. Her kavanoza yarım bardak tuz serpiyoruz ve kavanozun kapağını kapatıp güneşe koyuyoruz. Domatesler yumuşayıp iyice diriliğini kaybedene kadar güneşte bekletiyoruz. Elinize aldığınız zaman iyice dağılacak kıvamda olmalı.

Domates salçası kaynatmadan yapılır mı?

Domates salçası kaynatılarak da yapılır. Ama biz kaynatarak değil güneşte yapıyoruz.