Ilk cuma namazının kılındığı yer neresidir?

İçindekiler:

  1. Ilk cuma namazının kılındığı yer neresidir?
  2. Peygamber Efendimiz cuma namazını neden kılmadı?
  3. Cuma namazı yerine öğle namazı kılınır mı?
  4. Mescidi Vadi kim yaptı?
  5. Ranuna vadisinde ilk cuma namazı ne zaman kılındı?

Ilk cuma namazının kılındığı yer neresidir?

Cuma Suresi'nin inmesi ile hicret sırasında Müslümanlara farz kılınmış olan bir ibadettir. Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed, Medine'ye yakın bir yer olan Salim bin Avf yurdundaki Ranuna (Ranona) denilen vadi içerisinde Beni Salim Mescidi'nde ilk cuma hutbesini okumuş ve ilk cuma namazını kıldırmıştır.

Peygamber Efendimiz cuma namazını neden kılmadı?

Fakat Müslümanların azlığı ve açıktan namaz kılacak derecede güçlü olmamaları nedeniyle Mekke'de Cuma kılmak mümkün olmamıştır. Cuma namazının açık kılınması gereği ve Rasûlullah ile Müslümanların o sıralarda gizlenmiş bulunmaları nedeniyle kılamamış olmaları düşünülebilir.

Cuma namazı yerine öğle namazı kılınır mı?

Erbaş, daha önce yaptığı cuma namazı açıklamasında şu ifadelere yer vermişti: ”Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir. Bu süreçte cuma namazı yerine öğle namazının kılınması yeterlidir” dedi.

Mescidi Vadi kim yaptı?

Rebîülevvel ayında (Eylül 622) inşasına başlanan Mescid-i Nebevî, kendisi de ashapla birlikte çalışan Resûl-i Ekrem başta olmak üzere özellikle Talk b. Ali, Ammâr b. Yâsir gibi sahâbîlerin öncülüğünde şevval ayında (Nisan 623) tamamlandı.

Ranuna vadisinde ilk cuma namazı ne zaman kılındı?

Ali ve diğer muhacirleri beklemek üzere bir süre kalan ve Cuma günü Yesrib'e hareket eden Hz. Peygamber cuma vakti girince Ranuna vadisinde Salim b. Avf kabilesine misafir oldu; buradaki namazgahta ilk cuma hutbesini okuyup namazı kıldırdı.