Sallama çay zararlı mı?

İçindekiler:

  1. Sallama çay zararlı mı?
  2. Poşet çay içmek zararlı mıdır?
  3. Göze çay nasıl uygulanır?
  4. Demlenmiş çay göze iyi gelir mi?

Sallama çay zararlı mı?

Çaydanlıkta siyah çay, bitki veya meyva çayı demleme imkanınız var ise tabii ki alıp demleyin ama zaman probleminiz varsa sallama poşet çay kullanmaktan da çekinmeyin. Poşet çaylarda kullanılan torba hammaddesi bildiğimiz kağıt değildir. Öyle plastik ya da kanserojen içeren maddeler de barındırmaz.

Poşet çay içmek zararlı mıdır?

Yayınlanan rapora göre demlenmekte olan tek bir poşet çay, 11.6 milyar mikro partikül ve 3.1 milyar nanopartikül plastiği suya sızdırıyor. Uzmanlara göre söz konusu rakamlar, plastik şişelerde satılan sular da dâhil olmak üzere diğer yiyecek ve içeceklerde bulunan plastik partiküllerinden çok daha fazla.

Göze çay nasıl uygulanır?

Gözlere yapılacak pansuman için uzmanlar şu önerilerde bulunuyor: “Çayı demledikten sonra 15 dakika soğumaya bırakın. Ilık olan çay ile en fazla 45 saniye kadar gözlerinizi temizleyin. Bu işlem ile gözleriniz dinlenecek, rahatlayacak ve ağrılardan kurtulacaksınız.

Demlenmiş çay göze iyi gelir mi?

Çayın içinde bulunan teofilin maddesi damarları genişleterek göz kanallarının rahatlamasını sağlar. Çayın demledikten sonra beklemesiyle içinde oluşan antiseptik maddeler de arpacık, çapaklanma, kirpik dibi iltihabı ve göz nezlesine iyi gelir”.