Konut kredisi kime çıkmaz?

İçindekiler:

  1. Konut kredisi kime çıkmaz?
  2. Konut kredisi neden çıkmaz?
  3. Ev kredisi ne kadar sürede çıkar?
  4. Hangi dairelere kredi verilir?

Konut kredisi kime çıkmaz?

Bankalar kredi kullanacak kişinin aylık gelirini belgelemesini ister. Eğer ücretli çalışansanız zaten SGK dökümünüz ve maaş bordronuz olacaktır. Yüksek de olsa aylık kazancınızı belgeleyemiyorsanız, kredi kullanamazsınız. Banka gelirini belgeleyemeyen kişilere kredi vermez.

Konut kredisi neden çıkmaz?

Bunun en önemli sebeplerinden biri genellikle evle ilgili yasal mevzuatlar oluyor. Yani evin krediye uygun olup olmaması, evle ilgili satıcıdan alınan yanlış bilgiler, tapu durumu gibi konular konut kredisi başvurusunun reddedilmesine neden olabilir.

Ev kredisi ne kadar sürede çıkar?

Çoğu banka için konut kredisi kaç günde sonuçlanır sorusunun yanıtı, 3-10 gün arasındadır. . Konut kredisi işlemlerinin ilk adımı ön onay süreci olarak bilinmektedir. Bu süreçte, konut kredisi başvuru talebi tercih edilen bankaya göre internet sayfası üzerinden veya ilgili şubeden gerçekleştirilebilmektedir.

Hangi dairelere kredi verilir?

Konut kredisi ile ev alabilmek için evin en az %80'inin tamamlanmış olması gerekir. Projeden ev almak istiyorsanız, ev satın almak istediğiniz konut projesinin anlaşmalı olduğu bankadan kredi alabilirsiniz.