Saç cilası nedir nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Saç cilası nedir nasıl yapılır?
  2. Gri cila nasıl yapılır?
  3. Saç cilası kaç dk sürer?
  4. Saça cila ne ile yapılır?
  5. Evde saç cilası yapılır mı?

Saç cilası nedir nasıl yapılır?

Saç cilası, kuaförünüzün saç rengine bağlı olarak hazırlayacağı bir karışımdır. Geçmişte boyanın sulandırılmasıyla hazırlanan bu karışım için günümüzde saçlara ışıltı katan farklı bileşenlerden de yardım alınıyor. Saç cilası işlemi için hazırlanan karışım saçın tümüne uygulanır.

Gri cila nasıl yapılır?

Saç renginizde ya da saçınızı boyamak istediğiniz gri renkte bir saç boyasını bir kabın içine alın ve üzerine bir çay bardağı ılık su ilave edin. Saçınızın uzunluğuna göre boya miktarını azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz. Örneğin orta boy saçınız için yarım tüp boya yeterli gelir.

Saç cilası kaç dk sürer?

Uygun oranda oksidan eklenen karışım, saçın tümüne uygulanır. Eğer saçta ton farklılıkları varsa her tona uygun, ayrı bir karışım hazırlanması gerekir. Saçta yaklaşık yarım saat bekletilen saç cilası karışımı, bekleme süresinin sonuna gelindiğinde tamamen durulanır.

Saça cila ne ile yapılır?

Uygun bir kaba istediğiniz renkteki saç boyasından iki sigara izmariti boyutunda sıkın, biraz saç kremi, bir kaşık % 6'lık oksidan ve 1 bardak su ile karıştırın. Burada önemli olan olabildiğince sulu bir karışım hazırlamaktır. Eğer yoğun bir karışım hazırlarsanız, saçınızın rengi tamamen değişebilir.

Evde saç cilası yapılır mı?

Saç cilasını kuaförde yaptırabildiğiniz gibi, hazır cilalar alıp evde kendiniz uygulayabilir veya malzemeleri alarak kendiniz de yapabilirsiniz. Evde saç cilası hazırlamak, oldukça kolay bir işlemdir. Saç cilasını iki farklı şekilde hazırlayabilirsiniz.