Hemşirelik Sayısal mi Sözel mi?

İçindekiler:

  1. Hemşirelik Sayısal mi Sözel mi?
  2. Hemşirelik için hangi alan seçilmeli?
  3. TM den sınava giren MF den tercih yapabilir mi?
  4. Sağlık meslek lisesine gitmeden hemşire olunur mu?
  5. Hemşirelik icin hangi dersten kac net?

Hemşirelik Sayısal mi Sözel mi?

Sosyal hakları ve maaşı nedeniyle de Hemşirelik en çok dikkat çeken meslekler arasında yer alıyor. Hemşirelik için Fen Bilimleri ve Matematik sorularını yapmanız sizin için yeterlidir. Hemşirelik bölümüne sayısal bölümünden mezun olan kişiler girebilir.

Hemşirelik için hangi alan seçilmeli?

Üniversitede "Hemşirelik" bölümünden ya da "Sağlık Hizmetleri" bölümünden lisans derecesi ile mezun olmanız gerekmektedir.

TM den sınava giren MF den tercih yapabilir mi?

Gireceğiniz sınava bağlı olacak ama ne yazık ki TM dersleri alacağınız için MF sınavı sıkıntı çıkarabilir. Onun dışında kendiniz çalışırsanız MF puan türü de yaparak mühendislik de okuyabilirsiniz.

Sağlık meslek lisesine gitmeden hemşire olunur mu?

Geçtiğimiz yıllarda sağlık meslek lisesi mezunları hemen hemşire olabiliyordu. Fakat yeni çıkan bir yönetmelikle, hemşire sayısı çok olduğu için sağlık meslek lisesi mezunlarına önce hemşire yardımcısı olma koşulu getirildi. Yani doğrudan hemşire olabilmek için artık lisans ya da önlisans mezunu olmak gerekiyor.

Hemşirelik icin hangi dersten kac net?

Hemşirelik bölümü kazanmak isteyen bir kişinin TYT de 30 net Türkçe, 23 net Temel Matematik, 13 net Fen Bilimleri, 7.5 net Sosyal Bilimler yapması gerekir. AYT sınavından ise 9 net Sosyal Bilimler, 21 net Fizik, Kimya, Biyoloji, 22 net Matematik, Geometri yapması gerekir. Bu net sayıları tabi ki ortalamadır.